Premium
Afbeelding: Canva/Getty Images AlgemeenColumn

‘Oplossing voor stikstofprobleem in Liliput’

Reacties

 1. Berenpas en Armer jullie weten net zo goed als ik dat als het om verkoop van onroerend goed gaat de hoogst biedende de koper is, dus doe niet of het iets nieuws is de maatschappij veranderd en de agrarische sector moet mee veranderen dat deze vrij conservatieve bevolkingsgroep daar moeite mee heeft is wel duidelijk maar je kunt de maatschappij niet de schuld geven van maatschappelijke veranderingen

  1. Precies. Zo hoort het wel te zijn. Maar de overheid wil eerste koop en drukt daardoor de verkoopprijs. Verplicht verkopen klinkt ook niet lekker. De maatschappij verandert maar het gaat zo wel richting noord korea.

 2. Slecht bestuur, grondgebondenheid, geen derogatie en kalenderlandbouw zorgen ervoor dat er in Liliput geen perspectief meer is voor boeren.
  Gelukkig komt Truus *** met een woest aantrekkelijk aanbod van 120% van de marktwaarde. Helaas is door het gebrek aan perpectief de waarde van de bedrijven naast Naturalia gehalveerd. De weggejaagde boeren in Liliput ontvangen dus maar 0,6 keer de waarde van hun bedrijf. De gronden verwilderen en de boerderijen staan leeg.
  De bewoners van Elitendam zijn de stad zat. Het wordt er veel te druk met Veiligelandiërs. Gelukkig is er nog wat ruimte in Liliput. De leegstaande boerderijen worden door de kapitaalkrachtige inwoners gekocht die er luxueuze woonboerderijen van maken.
  Het bestemmingsplan voor Liliput wordt aangepast zodat de verwilderde landbouwgrond bouwrijp kan worden gemaakt. Truus *** en A. Dema verkopen de grond voor de hoofdprijs aan projectontwikkelaars en de weggejaagde boeren zien het met verwondering aan.deze reactie is automatisch gemodereerd

 3. Tegenwoordig is het hele gebied één grote bende van onderlopen natuurgebieden en hebben de burgers niks te vreten. Allen denken met weemoed terug aan vroeger.

 4. Grappig maar Iets zal geen grond ‘krijgen’. Misschien verdwijnen wel alle boeren uit Liliput door een te hoog geworden kostprijs doordat sjag rheyn de kosten lekker heeft opgehoogd. Trouwens die boerenfamilies kijken elkaar niet meer aan omdat er één aan tafel zat en tekende bij het kruisje van sjag rheyn.

Beheer
WP Admin