Premium
Agrarische bedrijven op het platteland moeten wijken. Waar het voedsel dan vandaan moet komen, is blijkbaar niet van belang, zegt Theo Vernooij. - Foto: ANP VarkensColumn

‘Oorlog benadrukt de waarde van onze voedselvoorziening’

Reacties

 1. Ik hoop toch dat het bij de meeste boeren doordringt dat wanneer de Nederlandse landbouw wordt afgesneden van 1 component of dat nu gas /olie is of van grondstoffen .
  De hele productie drijgt in te storten .
  Als je nu nieuwe slachtkuikens opzet is het nog maar de vraag of je over een maand nog voer kunt krijgen .
  Hebben we het nog niet eens over de prijs .
  Oorzaak te ver doorgeschoten globalisering

 2. misschien kan Boerderij eenzelfde artikel publiceren zoals Foodlod, Foodbusiness en Boerenbusiness gezamenlijk hebben gedaan.
  Neem ook de bevindingen van de Crops Market Observatory van de EU commissie mee.
  Als je dan toch tijd hebt om te lezen, is dit heel verhelderend en voorkomt dat er onder de onzen allerlei paniekerige cq ongefundeerde hersenspinsels ontstaan. En dat is het laatste wat we nu kunnen gebruiken.
  Het is altijd beter om rustig bij de realiteit te blijven.

  1. Helemaal waar. Je kunt ook naar de termijnmarkten kijken en zien hoe die specialisten denken.

  2. Wacht maar tot we niet alleen van het gas , maar ook nog straks van het eten afhankelijk worden van de Russen b0c39763-4a80-43a7-b084-35bac7fbd0f5…….
   Als het “stabiele Europa ” zo door gaat met het groene denken worden we over een paar jaar recht in de armen vd Russen gedreven voor ons voedsel!

 3. Als er al een probleem van voedselschaarste gaat ontstaan, ligt de oorzaak bij een grote gek in Rusland door wiens afgrijselijke handelen het hele systeem van allerlei grondstoffen-stromen ontregeld gaat worden.
  De oorzaak hiervan ligt niet bij onze- en andere West Europesche overheden.
  Het stikstofbeleid wijzigen gaat het probleem niet oplossen.
  Als wij in west-Europa net zoveel gas en olie zouden hebben als die gek in Rusland, zouden wij met onze stabiele/betrouwbare leiders aan het roer, geen enkel probleem hebben.

  1. Het aantal stabiele/betrouwbare leiders is in NL/Europa z\eer dun gezaald.

 4. Als de brandstof aan deze prijzen blijven en het brood gaat richting de 5 euro zal menig burger zich denk heel snel gaan beseffen dat het zo niet kan. En beseffen dat we helemaal niet zelfvoorzienend zijn wat zo vaak gezegd wordt. Het is omdat we kunnen uitvoeren dat we ook kunnen invoeren. Laat de burger beseffen dat onze voedselvoorziening, kennis en ambitie (dat beetje wat er nog overblijft over 10 15 jaar omdat de gemiddelde leeftijd van de agrariërs al zo verdomd hoog aan het worden is) dat we dat niet moeten laten wijken voor bepaalde planten die instand gehouden zouden moeten blijven door een partij groene rakkers die nog niet eens een fatsoenlijke oplossing onder ogen durven zien. Laat ze maar naar het front gaan met hun grote bek dat zou iets oplossen

 5. De ogen van Frans gaan niet open, minder gas betekent voor Frans het bewijs dat we minder kunstmest moeten gebruiken, dus nog meer biologisch! Nee Frans zen ogen gaan pas open als ie zelf honger krijgt! En dat gebeurt bij ons nog niet, de voedsel schaarste die dreigt , zal een probleem worden voor de derde wereld!

Beheer
WP Admin