<em>Foto: ANP</em> AlgemeenNieuws

Ook Italiaanse boeren in actie

Net als hun Britse en Duitse collega’s demonstreren ook Italiaanse boeren tegen lage prijzen. Woensdag trokken zijn een kleine 4.000 agrariërs met 300 trekkers de straat op in Bari in Zuid-Italië.

Hun grieven zijn wel iets anders dan die van Noord-Europese boeren. Het zijn ook niet alleen veehouders. De Italianen willen betere bescherming van Italiaanse producten. Ze willen strengere Europese regels voor het vermelden van de herkomst. Italiaanse telers hebben veel last van import van bijvoorbeeld tomaten uit Marokko en andere niet-Eu-landen.

€250 miljoen schade door Russische boycot

Ook de Russische boycot speelt hen parten. De demonstratie in Bari was georganiseerd door de boerenorganisatie Coldiretti. Deze becijfert de schade van de boycot over vorig jaar op €250 miljoen.

Overeenkomst met boerenprotesten in andere Europese landen is de nadruk op de nationale trots die de demonstranten leggen. Inhakend op de actualiteit van de aanslagen schamperde de voorman van Colderetti: “Europa kan zijn eigen veiligheid niet eens garanderen, maar stelt wel minimumeisen aan de omvang van mosselen.”

Beheer
WP Admin