Premium
Vanaf 2023 moeten akkerbouwers eens per vier jaar een – zeer laag renderend – rustgewas telen, mogen melkveebedrijven maximaal 40% mais telen en wordt een teeltvrije zone langs sloten verplicht. - Foto: Michel Velderman AlgemeenCommentaar

‘Onteigening drukt ingrepen bouwplan van de radar’

Reacties

  1. Een groot probleem is het verplichte percentage blijvend grasland. Dat mag daarna niet meer akkerbouwmatig gebruikt worden. Ik zou als veeboer op ploegbaar land het land in een aparte akkerbouw BV stoppen. Mag je blijven ploegen en zoveel mais telen als je wilt.

  2. Zijn blijvers op dit moment ook niet de pineut? De uitgekochte of onteigende boer blijkt in ons hele land Spekkoper te zijn als hij een nieuwe bedrijf wil hebben en daarna uitbreiden. Zijn zakken zijn vele malen dieper dan die van de boeren die reeds generaties aldaar wonen. Via de giga opkoop bedragen van de (verplicht) wijkende boeren verzekert de overheid zich van een nieuwe generatie boeren die qua prijs niet het onderste uit de kan behoeven , zij boeren immers niet OM geld meer MET geld.

Beheer
WP Admin