AlgemeenNieuws

Onderzoekcentra Nutreco verder als Trouw Nutrition R&D

Amersfoort – Nutreco gaat zijn onderzoekscentra voorzien van een nieuwe naam: Trouw Nutrition R&D. De bedoeling van deze naamswijziging is het versterken van de wereldwijde activiteiten op het gebied van diervoeding onder één merk.

Trouw Nutrition R&D gaat bestaan uit vijf onderzoekscentra die actief zijn in Nederland, Spanje en Canada. Daarnaast gaat Nutreco meer geld steken in onderzoek. De investeringen in R&D en innovatie zullen de komende jaren verdubbelen. Door meer te investeren in R&D hoopt Nutreco in een hoger tempo te kunnen innoveren. Het bedrijf wil dat doen in nauw contact met de klant. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat nieuwe technieken sneller op de markt kunnen worden gebracht.

“Onze R&D-strategie blijft onveranderd en onze innovatieve kracht is gefocust op drie gebieden: life-start, gezondheid en welzijn en voerefficiëntie”, zegt Leo den Hartog, directeur van Trouw Nutrition R&D. “We geloven dat technologische voordelen in diervoeding een rol moeten spelen in het verbeteren van de ecologische voetafdruk van de voerindustrie als geheel en bij het voeden van de groeiende wereldpopulatie.”

Onderzoekscentra

Trouw Nutrition heeft drie onderzoekscentra in Nederland: een ingrediëntenonderzoekscentrum, een rundvee- en een varkenscentrum. In Spanje heeft Nutreco een pluimveecentrum. Het onderzoekscentrum in Canada focust op zowel melkvee, varkens als pluimvee. De in Noorwegen gevestigde visvoerdivisie opereert onder de naam Skretting. De onderzoeksactiviteiten van Skretting zijn geclusterd in het Skretting Aquaculture Research Centre (ARC). Daarnaast heeft Nutreco nog een onderzoekscentrum voor voeding in Spanje.

Beheer
WP Admin