Premium
EU-landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski op 23 september tijdens de viering van de dag van biologisch voedsel. Streven naar 25% biologische landbouw is onderdeel van de Green Deal. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Onderzoek: met Farm-to-Forkstrategie geen klimaatwinst

Reacties

  1. Ons Sociale (Socialistisch) boegbeeld heeft dit plan bedacht om de wereld te redden. Dat hier gigantische kosten aan kleven is voor hem van nul en geen waarde. Dat er onder zijn kiezers een ontelbaar aantal is dat deze kosten niet kan opbrengen zonder bij de voedselbank terecht te komen laat hem als goed Socialist koud. Timmermans bewijst met deze op drijfzand gefundeerde plannen zijn Socialistisch niet bepaald Sociaal bheoft te zijn. Rekenen is voor deze Alpha een onmogelijke gebleken gebleken net als het luisteren naar zijn volprezen Wageningse wetenschappers niet nodig is, zeker niet als ze het plan “afschieten”.

  2. Alleen de landbouw veranderen zal niet werken bij gelijkblijvend consumptiepatroon, het zal inderdaad vooral verschuivingen opleveren. In Wageningen wordt gekeken naar de mogelijkheden om de landbouwgrond optimaal te benutten om daarmee zoveel mogelijk mensen gezond te kunnen voeden. Dat is het geval bij een consumptie van dierlijk eiwit in Europa die op de helft ligt van wat we nu consumeren. De consumptie kan landbouwkundig en voedingskundig nog verder terug tot 25%. Haalbare doelen, een halvering in combi met Farm to Fork zal heel anders zijn dan alleen maar Farm to Fork.

  3. Uiteindelijk is het alleen voor de bühne. Maar die prijsstijging is voor de boer alleen van tijdelijke aard wanneer de productie is verplaatst daalt de prijs voor de boer weer, alleen de consumentenprijzen zullen hoog blijven doordat er meer transport kosten zijn.
    En dit allemaal voor de eer en glorie van die groene communist uit Nederland!

  4. Bio is niet de oplossing. Hier in Frankrijk zijn veel melkveehouders gestimuleerd om biologische melk te gaan leveren. Nu is de markt verziekt en wordt voor tot wel 20% vd biomelk de prijs van gangbaar betaald

    1. Als de EU productie stimuleert zonder de afzet te promoten loopt het snel uit de pas. Bij landbouw is het helaas zo, iets teveel, prijs dondert in elkaar. In de oliewereld kan je even op de handen gaan zitten, dan trekt het zo weer aan. Een koe kan de melk niet ophouden en de aardappels wachten ook niet.

Beheer
WP Admin