Dinsdag 1 juni brandde er in een Oldebroek een bedrijf af dat dat onder andere zwembaden en sauna’s verkocht. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Oldebroek: wacht met gras binnenhalen na brand

Gemeente Oldebroek adviseert veehouders in de omgeving om gras of hooi voorlopig niet binnen te halen.

De gemeente adviseert veehouders tevens om vee binnen te halen, dan wel binnen te houden.

Dinsdag 1 juni brandde er in een Oldebroek een bedrijf af dat dat onder andere zwembaden en sauna’s verkocht. De brand werd al snel opgeschaald tot ‘zeer grote brand’. Een grote zwarte rookpluim was in de verre omgeving te zien. De brand is inmiddels onder controle, maar de gemeente laat op dit moment onderzoeken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. In het pand was veel kunststof materiaal aanwezig. In de omgeving zijn roetdeeltjes terechtgekomen.

De gemeente kan nog niet concreet aangeven in welk gebied of binnen welke straal veehouders precies maatregelen moeten nemen. De brandweer werkt aan een kaart, zo laat een woordvoerder van de gemeente Oldebroek weten. De gemeente hoopt tevens later vandaag meer duidelijkheid te kunnen geven over de termijn waarop resultaten van het onderzoek verwacht kunnen worden.

Bericht wordt geüpdate indien later vandaag de kaart beschikbaar is, en/of meer informatie bekend is over de termijn waarbinnen de onderzoeksresultaten verwacht worden.

Beheer
WP Admin