VarkensNieuws

NVV mengt zich in MRSA-discussie

Doetinchem – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gaat na de zomer in gesprek met de ziekenhuizen over de zin en onzin van veegerelateerde MRSA.

Volgens Wyno Zwanenburg, voorzitter van de NVV, zijn er nog te veel varkenshouders die een te extreme behandeling krijgen in het ziekenhuis. “De protocollen op het gebied va MRSA zijn gelukkig al wel wat aangepast (versoepeld) en liggen nu ter inzage. Als ze worden goedgekeurd moeten ze  per 23 juli verplicht worden voor alle ziekenhuizen.

“Na de zomer willen we dan met de humane gezondheidszorginstellingen aan tafel om ze verder te informeren over de veegerelateerde MRSA-variant en de stappen die wij als sector ondernemen. Als straks de versoepeling van de regels ingaan, hopen we dat ziekenhuizen zich hier ook aan houden”, aldus Zwanenburg.

Volgens de NVV-voorzitter is er nog veel onwetendheid en onkunde bij ziekenhuizen. “We willen balans in de discussie. De veegeraleerde MRSA is namelijk niet te vergelijken met de gewone MRSA. Maar deze twee worden wel op één hoop gegooid”, aldus Zwanenburg.

Varkenshouders, vleeskalverenhouders en slachthuispersoneel vallen onder de risicogroep voor MRSA en krijgen bij behandeling of opname in een ziekenhuis een aparte behandeling. Dit houdt onder andere in dat ze op een isoleerkamer liggen en als laatste op de dag geopereerd worden.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin