AlgemeenAchtergrond

Nothofagus antarctica Boom van het jaar 2011

De Nothofagus is uitgeroepen tot boom van het jaar 2011.

De boom werd gepresenteerd tijdens de Nederlandse Boominfodag in Lunteren. Het thema van de poster is dit jaar Bomen voor daken. Op de poster staan nog zes andere bomen die geschikt zijn voor daken. Een daktuin kan worden aangelegd vanwege de sierwaarde, maar tegenwoordig wordt een groendak ook aangelegd ter verbetering van het woon- en werkklimaat.

In Nederland wordt vooral in de grote steden dak- en gevelgroen toegepast. Steeds meer gemeenten geven er subsidie voor. De brochure ‘Dak en Gevelgroen’, die onlangs is uitgegeven geeft basisinformatie over de aanleg en onderhoud van een bijvoorbeeld een kantoortuin, dakterras groene wand of waterrententiedak. De brochure geeft een uitgebreid overzicht van geschikte bomen, heesters en vaste planten voor daktuinen.

Bij de keuze van het plantmateriaal is zoveel mogelijk rekening gehouden met de grootte, waterbehoefte, inheems of exoot, schadelijkheid van de wortels, effect op de luchtvervuiling als de beschikbaarheid van de planten. Dit maakt de brochure ook interessant voor kwekers, ontwerpers en aanlegbedrijven. De brochure is gemaakt in opdracht van Plant Publicity Holland (PPH) met financiering van het Productschap Tuinbouw (PT), Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) en het bedrijfsleven.

Beheer
WP Admin