Foto: ANP PluimveeNieuws

NOP-bestuurder Faber: starheid en onkunde bij overheid bij aanpak fipronil

De gehele pluimveesector en individuele pluimveebedrijven lopen in de fipronil-affaire bij de overheid tegen een muur van onkunde, starheid en onbegrip aan. Daardoor lopen schades gierend uit de hand.

Dit zei Piet Faber, voorzitter van de NOP-kring vermeerderaars en opfokkers, dinsdag tijdens de ledenvergadering van deze kring.

Positief over overheid tijdens vogelgriepcrisis

Faber was positief over de houding en werkwijze van de overheid tijdens de recente vogelgriepcrisis. “Toen hebben we gezien en ook vaak uitgesproken dat door een goede samenwerking tussen sector en overheid de schade beperkt is gebleven. Dezelfde overheid laat nu een heel ander gezicht zien.”

Onzeker gevoel bij pluimveehouder

Volgens Faber laat de overheid in de huidige crisis laten zien niet de competenties te bezitten die nodig zijn om zo’n crisis te managen. “Dat geeft een heel onzeker gevoel. Je denkt als ondernemer de zaakjes op orde te hebben en dan opeens wordt je bedrijf op slot gezet zonder uitzicht op een oplossing. Redelijkheid en billijkheid zijn ver te zoeken. Je treft ineens een starre en onkundige tegenstander die bang is ook maar enige verantwoordelijkheid te nemen. Dat geeft een onzeker en radeloos gevoel.”

Beheer
WP Admin