Premium
Wegen is op veel bedrijven geen routine met het spenen van biggen. Niettemin groeit de behoefte aan cijfers over de gespeende biggen. - Foto: Michel Velderman VarkensAchtergrond

Nog genoeg rek in de groei van gespeende biggen

Reacties

  1. Ronald, iedereen heeft zijn visie op de varkenssector. Ik persoonlijk geloof niet in zaken verhullen en het voeren van achterhoedegevechten over technische cijfertjes. In de Tweede Kamer is gisteren stevig gedebatteerd over het risico van zoönosen in relatie tot de veehouderij. Mij persoonlijk lijkt het zinvol om als varkenssector hard te werken aan gezonde dieren en het gat te dichten tussen wat dieren genetisch kunnen groeien en in werkelijkheid doen. Dergelijk, met cijfers stevig onderbouwd, artikel als dit biedt diverse aanknopingspunten om vitalere biggen te fokken. Dat is nodig voor een toekomstige sector. Meten, vergelijken en verbeteren. Doe je voordeel ermee.

  2. Dergelijke data zou niet gedeeld worden in deze vorm in de sector. Is voor alle datastromen /benchmarkten toestemming gevraagd in dit artikel??

Beheer
WP Admin