Dick Hordijk</p> <p><em>Foto: Agrifirm</em> AlgemeenNieuws

Nieuwe topman Agrifirm komt van Cargill

Dick Hordijk (48) wordt de nieuwe topman van Agrifirm. Hordijk was in zijn laatste functie directeur van de premixendivisie van Cargill in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Hordijk treedt op 1 juni toe tot de hoofddirectie van Agrifirm en zal op 20 september de voorzittershamer overnemen van Ton Loman, die met pensioen gaat.

Carrière gemaakt bij Provimi

Met de aanstelling van Hordijk krijgt na ForFarmers ook Agrifirm een CEO die carrière maakte bij producent van premixen en speciaalvoer Provimi en diens latere eigenaar, Cargill. Sterker, Hordijk volgde in 2013 de huidige topman van ForFarmers Yoram Knoop op bij Cargill. Hordijk en Knoop zijn ook beide alumni van de Erasmus Universiteit.

Hordijk werkte sinds 2008 bij Provimi, waar hij in diverse functies onder meer verantwoordelijk was voor verkoop, financiën, aanvoerketen en IT. Voordat hij naar Provimi kwam, werkte hij onder meer bij de Britse alcoholproducent Diageo en Quest International, dat IT-hardware maakt.

Verdere internationalisering Agrifirm

De Raad van Commissarissen is er volgens een officiële verklaring van overtuigd dat Hordijk “een uitstekende keuze is om verdere impuls te geven aan de door Agrifirm ingezette strategie.” Het behoud van de coöperatieve identiteit, het gebruik maken van ‘Big data’ en verdere internationalisering staan daarbij cruciaal.

Agrifirm wil onder meer groter groeien in Duitsland en Midden-Europa. Agrifirm investeert ook veel in de Belgische dochter NuScience, een concurrent van Cargill op de markt voor premixenmarkt. Doel is dat NuScience langzaam naar grote spelers als Nutreco en Cargill toe groeit, al is de afstand nog enorm.

Hordijk zal in de hoofddirectie samenwerken met financieel topman Jaap Vessies. Loman kondigde eind 2015 aan in het tweede deel van 2016 te vertrekken. Loman was ruim 19 jaar lang voorzitter van de hoofddirectie van Agrifirm en diens rechtsvoorgangers.

Beheer
WP Admin