AlgemeenNieuws

Nieuwe online marktplaats voor mest

Lunteren – Een nieuwe online marktplaats voor mest en mestverwerkingscontracten is opgericht.

De website Mestverwerkingsrechten.nu moet veehouders, mestverwerkers, intermediairs en bemiddelaars bij elkaar brengen. Het online platform is een initiatief van het bedrijf Agrosol in Lunteren. Het is de vijfde online marktplaats voor mest die in de afgelopen maanden is gelanceerd. Andere online marktplaatsen voor mest zijn mestverwerken.nu, fosfaat.nu, mestverwerken.nl en mestverwerkingsplicht.nl.

De website Mestverwerkingsrechten.nu is vanaf deze week actief als onafhankelijke online marktplaats voor Vervangende Verwerkingsovereenkomsten (VVO), mestverwerkingsovereenkomsten (MVO), Driepartijenovereenkomsten (DPO) en Regionale mestafzetovereenkomsten (RMO). De initiatiefnemers van Mestverwerkingsrechten.nu benadrukken geen aanbieder of handelaar te zijn in mestverwerkingscontracten. Zij bieden de mogelijkheid om vraag en aanbod van mest bij elkaar te brengen.

Agrosol vraagt voor het plaatsen van eenmalig aanbod 25 euro (exclusief btw) voor een advertentie van vier weken. Voor een bedrag van 80 euro(exclusief btw) per maand kan onbeperkt aanbod of vraag geplaatst worden. De gemiddelde vraagprijs per kilo fosfaat is €1,42.

Veehouders of mestverwerkers die meer verwerken dan de wettelijke plicht kunnen op de website overcapaciteit in verwerkingsrechten per kilo fosfaat aanbieden voor overname door veehouders die zelf geen mest verwerken. Veehouders die zelf geen mest kunnen of willen verwerken kunnen hier ook de vraag naar mestverwerkingsrechten plaatsen. Deze overname gaat plaatsvinden door middel van een Vervangende Verwerkingsovereenkomst (VVO). Ook kunnen intermediairs op de website hun aanbod plaatsen in de vorm van een driepartijenovereenkomst mestverwerking, mestverwerkingsovereenkomst of regionale mestafzet overeenkomst.

Beheer
WP Admin