Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Nieuwe commissaris voor ForFarmers

Ex-Campina-directeur Cees de Jong (55) treedt waarschijnlijk toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van veevoerconcern ForFarmers.

De Jong is genomineerd door de RvC als opvolger van Henk Mulder, die volgens rooster aftreedt. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders beslist op 26 april over de nominatie.

De Jong geeft momenteel leiding aan Chr. Hansen, een beursgenoteerd biowetenschappelijk bedrijf in Kopenhagen. Het bedrijf levert ingrediënten aan voedingsmiddelenconcerns, farmaceutische bedrijven en de agrarische sector. Voordat De Jong in 2013 naar Chr. Hansen kwam, was hij onder meer directeur Industriële Producten bij zuivelaar Campina en president van de smaakstoffendivisie van Quest International.

Routinezaak

“Gezien de brede internationale ervaring van Cees de Jong in grote branche-relevante organisaties, zijn wij bijzonder verheugd hem te kunnen nomineren als lid van onze Raad van Commissarissen”, aldus Jan Eggink, voorzitter van de RvC. “Wij menen dat onze Raad met het aantreden van de heer De Jong wordt versterkt.”

Vaak is de bevestiging van een genomineerde commissaris een routinezaak.

Beheer
WP Admin