Het nieuwe topmodel Steyr 6280 Absolut CVT heeft een lange wielbasis net als de de onlangs geïntroduceerde New Holland T7.300-trekker. - Foto's: Steyr MechanisatieNieuws

Nieuw topmodel van Steyr: Absolut 6280 CVT met 280 pk

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr heeft een nieuw topmodel gebouwd. De Steyr Absolut 6280 CVT met 280 pk is bedoeld voor gebruikers die meer vermogen willen.

Steyr, onderdeel van de CNH Industrial group, heeft voor seizoen 2023 een nieuwe trekker ontwikkeld. Het is de Absolut CVT 6280 met 280 pk. Deze trekker is vergelijkbaar met de onlangs geïntroduceerde New Holland T 7.300.

Net als bij de T7.300 valt bij de Steyr Absolut de ontwikkeling van de cabine het meeste op. Zo heeft deze trekker ledlampen voor veilig en goed kunnen werken in het donker en een 15% grotere brandstoftank voor lange werkdagen. Vlakbij de brandstoftank is ruimte gecreëerd voor een gereedschapskist en watertank.

Dit nieuwe model introduceert ook een nieuwe modelnummering voor de Absolut CVT-serie: 6280. De laatste drie cijfers geven het maximale vermogen zonder boost aan.

Ruimere cabine

De nieuwe cabine biedt volgens de trekkerfabrikant 8% meer binnenruimte dan zijn voorganger. Het geluidsniveau ligt volgens metingen van Steyr op 66 dBA. De chauffeursstoel heeft zijdelingse vering, koeling en verwarming plus een draaiende rugleuning. Doordat de cabine ruimer is dan het vorige topmodel is er meer opbergruimte, zoals onder de stoel waar je een lunchbox en twee literflessen kunt bewaren.

Ophangingssysteem vooras en cabine

De nieuwe climate control in de cabine bevat meerdere ventilatieopeningen voor een goede luchtverdeling. Ook is het comfort in de trekker volgens de fabrikant verbeterd door het nieuwe geavanceerde ophangingssysteem van de vooras en de cabinevering. Het nieuwe ophangingssysteem moet zoveel mogelijk schokkende bewegingen dempen – denk aan verkeersdrempels.

De cabine beschikt ook over een nieuwe tablet in de A-stijl. De display bevat heldere symbolen die volgens de fabrikant logisch zijn ingedeeld. Ook zorgt deze display voor een goed overzicht van gegevens en instellingen van de trekker.

Bandenopties

De Steyr 6280 Absolut CVT biedt ook nieuwe bandenopties. Je kunt achterbanden met een maximale diameter van 2,05 m (zoals 710/70 R42-banden) monteren. Deze banden beschikken over een 15% grotere voetafdruk.

Connectiviteit

De connectiviteit is verbeterd. De gegevens van trekker en werktuig zijn toegankelijk op de bedrijfs-pc via een webportal of via de mobiele app S-Fleet op de smartphone of tablet van de chauffeur. Zo kunnen taken en veldkaarten vlot digitaal naar de trekker worden gestuurd. De locatie van de trekker is eveneens digitaal zichtbaar. Dat kan handig zijn voor het inplannen van tankbeurten of andere logistieke zaken.

Lees ook: Case IH updatet trekker Vestrum CVXDrive en Steyr Expert CVT

Reacties

Beheer
WP Admin