AlgemeenNieuws

Nieuw boekje: Plantentop 500

Leersum – Boomkwekerij Darthuizer brengt deze maand een compleet vernieuwde editie uit van het boekje De 500 beste planten voor het functioneel groen. Het boekje, in handig binnenzak-formaat, is speciaal samengesteld voor professionals in het groen en gepassioneerde tuinbezitters.

Het getoonde assortiment in het handige naslagwerk is mede door dendroloog Wout Kromhout geselecteerd op onder meer sierwaarde, ziekteresistentie, beheersbaarheid (weinig onderhoud) en vorstbestendigheid. Per plant worden specifieke eigenschappen kort en bondig beschreven. Het boekje bevat veel foto’s en is ingedeeld in rubrieken als heesters, klimplanten, rozen en coniferen.

In de 2011-editie is tevens de rubriek vaste planten toegevoegd. In het boekje is een aantal spectaculaire nieuwe soorten aan het assortiment toegevoegd zoals de Buddleja ‘Miss Ruby’ en Buddleja ‘Blue Chip’. Veelal zijn de genoemde planten in het boekje voorzien van een richtprijs. Nieuw zijn de extra vermeldingen van specifieke eigenschappen van diverse soorten, zoals “bijenplant” bij soorten die bijvriendelijk zijn en “geurend” bij geurverspreidende cultivars. Het boekje De 500 beste planten voor het functioneel groen is exclusief verkrijgbaar voor € 19,95 via www.darthuizer.nl.

Beheer
WP Admin