New Holland neemt Kongskilde over - Foto: New Holland/Kongskilde MechanisatieNieuws

New Holland neemt Kongskilde over

CNH Industrial neemt het Deense Kongskilde Agriculture over van DLG, en brengt diens activiteiten onder bij dochter New Holland.

Met de overname voegt het bedrijf grondbewerkings- en zaaimachines aan zijn productportefeuille toe, en wordt het aanbod hooibouw en silage uitgebreid. Kongskilde blijft werken vanuit zijn huidige verkooporganisatie en blijft voor klanten het referentiepunt.

Kongskilde verkoopt werktuigen onder de merknamen Kongskilde, Överum en JF. De producten van Kongskilde zullen geleidelijk worden opgenomen in de portefeuille van New Holland. “Deze overeenkomst biedt groeikansen en creëert een krachtig platform voor de ontwikkeling van de activiteiten van Kongskilde en diens merken”, aldus merkdirecteur Carlo Lambro van de New Holland.

‘Markttoegang vergroten’

“Wij heten deze goed gevestigde producten en merken van Kongskilde, Överum en JF met trots welkom”, aldus CEO Richard Tobin van CNH Industrial. “Ons doel is om verder te bouwen op deze mooie nalatenschap en de markttoegang aanzienlijk te vergroten, als onderdeel van ons wereldwijde distributienetwerk.” Kongskilde heeft fabrieken in Polen en Zweden, maar ook faciliteiten in andere delen van Europa, Azië en Noord-Amerika.

New Holland schrijft zelf een lange geschiedenis als vooraanstaand merk voor hooibouwwerktuigen te hebben. In 1940 brak het merk door in het persen van hooi met de introductie van de eerste automatische, zelfknopende opraappers bij Amerikaanse boeren. In de loop der jaren heeft New Holland een compleet productaanbod van hooibouwwerktuigen ontwikkeld voor maaien, schudden, harken, balenpersen en stapelen.

Beheer
WP Admin