Foto: Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Nedato keert ruim €1 miljoen winst uit

Coöperatie Nedato betaalt ruim €1 miljoen dividend uit op de certificaten van de aangesloten telers. Hiermee wordt de winst uitbetaald aan aandeelhouders. Dit is besloten op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van het aardappelbedrijf.

“Dit bedrag is in lijn met voorgaande jaren”, stelt Nedato-directeur Wim van de Ree. Het bedrag is reeds uitgekeerd. “Telers zijn er altijd erg blij mee.”

Het lidmaatschap van Coöperatie Nedato wordt aangegaan door het storten van €50 per certificaat, als een vermogen op naam in de organisatie. Elke geteelde hectare komt overeen met 1 certificaat. Met een totaal van 7.700 certificaten, wordt dit jaar €132 per certificaat uitgekeerd.

Betalingszekerheid

Nedato heeft met een solvabiliteit van ruim 70% een hoog eigen vermogen. Dit geeft betalingszekerheid voor aangesloten telers en is een goede uitgangssituatie voor verdere investeringen in afzet van aardappelen voor de aangesloten leden.

Nedato vermarkt de aardappelen van 500 aardappeltelers in binnen- en buitenland in diverse segmenten, waaronder retail, export en de verwerkende industrie. Het bedrijf verwerkt ongeveer 400.000 ton aardappelen per jaar.

Beheer
WP Admin