Natuurmonumenten: aanval voor behoud landschap AlgemeenNieuws

Natuurmonumenten: aanval voor behoud landschap

Natuurmonumenten zet de aanval in om het landschap te redden. In een aanvalsplan bepleit de natuurorganisatie onder andere weidegang, agrarisch natuurbeheer, de beëindiging van de ondersteuning van grootschalige en intensieve gangbare landbouw en investering in de biologische landbouw.

Natuurmonumenten wil het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verder inperken en de omvang van de veestapel scherper aan banden leggen. Mestverwerking en de controle daarop moet worden aangescherpt, om te voorkomen dat mest illegaal wordt afgezet. Ook moet de uitstoot van stikstof verder worden ingeperkt.

‘Burgers machteloos zonder hulp van overheid’

Directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten zegt dat de verrommeling van het landschap ten einde moet komen. Hij meent dat burgers van alles willen doen om het landschap te redden, maar dat ze machteloos zijn zonder hulp van de overheid. “Daarom roept onze achterban de overheid op om visie te tonen, regie te nemen en daarmee onze landschappen te beschermen. Dat zou een kerntaak van het ministerie van Infrastructuur en Milieu moeten worden”, aldus Van den Twee.

Het aanvalsplan van Natuurmonumenten wordt woensdag aangeboden aan staatssecretaris Martijn van Dam.

Beheer
WP Admin