Premium
Foto: Michel Velderman AlgemeenInterview

NAJK-gastdocent Roos Roeleveld: ‘Elke boer kan iets doen’

Reacties

  1. De natuur holt achteruit is een algemene uitspraak. Veel bewijs aan de hand van wetenschappelijke tellingen heb ik nog niet gezien, Wat ik wel weet is dat heel Nederland roept “deze achteruitgang moeten we stoppen ” Prachtig maar dan komt het “Wie gaat het doen?” Hier is de oplossing zeer eenvoudig ” Wij Randstedelingen zijn niet aangewezen mensen voor deze klus. Nee de boeren zij moeten onze natuur redden, want zij wonen en werken in de natuur. Zij zullen dan ook de opdracht krijgen deze klus te klaren en de vergoeding zal passend zijn, zoals reeds vele decennia de boeren een passende vergoeding krijgen voor hun bijdrage aan de gemeenschap. Passende bijdrage is de politieke uitspraak. als het gaat over zo goedkoop als mogelijk.

  2. er is en gaat steeds meer grond uit de landbouw, door wegen industrieterreinen en het “woningtekort” ,
    de huizenbouw….. de overheid heeft veel natuurgebieden aangelegd ,wat uit bramen en brandnetels bestaat ( volgens o.a groenlinks)..als die zelfde overheid nu eens die natuurgebieden gaat onderhouden, door de brandnetels en bramen te verwijderen heeft die zelfde overheid 3/4 oppervlakte grond over voor “echte natuur ” zoals die groenlinkse gedachte. nu moeten de boeren weer aan het werk gezet worden voor “natuur te maken”. ons land is gewoon vol met medelanders en nederlanders….

  3. Je kunt het propaganda van de overheid noemen of hersenspoeling voor de groenen. Hopelijk zit er ook een economie-les aan vast waaruit blijkt dat het geld dat je bewust laat liggen vergoed wordt door …ja wie betaalt het? Je ziet vaak dat opvolgers pas bewust worden van de geldstromen op het bedrijf als ze boven de 20 zijn. Op deze manier krijg je dat leerlingen wilde ideeën krijgen waarin de ouders niet meegaan. Het opbutsen van de schooljeugd tegen de ouders lijkt leuk voor de bedenkers van dit project.

Beheer
WP Admin