Foto: Ruud Ploeg AkkerbouwNieuws

Minder brede uienafzet in week 44

In de eerste week van november namen 78 verschillende landen 36.387 ton uien af. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het GroentenFruit Huis.

De afzet is in week 44 iets minder breed, want de laatste weken van oktober waren ruim 115 verschillende landen aan de markt.

Minder afnemers

Kleinere afnemers zoals Thailand en Sri Lanka hebben in week 44 geen uien ontvangen. De belangrijkste afnemer blijft Senegal. Het land nam ruim 9.000 ton uien af, dat is een kwart van de totale weekafzet. Verder blijven Ivoorkust, Groot-Brittannië, Filipijnen, Guinee, Mali en Maleisië goed aan de markt. Al deze landen hebben tot dusver meer uien ontvangen dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Ruim een half miljoen ton uien afgezet

In week 28 tot en met week 44 hebben Nederlandse exporteurs ruim een half miljoen ton uien afgezet. Dat is 3,5% meer dan een jaar geleden in dezelfde periode. De voorsprong ten opzichte van vorig jaar neemt wel af. Een jaar geleden liep de afzet in november erg goed met afzetweken van ruim boven 40.000 ton. In week 44 van dit jaar ligt de afzet op het niveau van twee jaar geleden.

Beheer
WP Admin