AlgemeenNieuws

Minder animo actie Monsanto Bergschenhoek

Bergschenhoek – Het liep zaterdag niet storm bij een protestactie in Bergschenhoek tegen het omstreden Amerikaanse biotechnologieconcern Monsanto. Aan een protestmars deden zeventig tot tachtig mensen mee, aldus de organisatie.

In Bergschenhoek heeft het bedrijf een zadenfabriek. Eerder dit jaar kwamen bij een demonstratie daar nog 200 mensen opdagen.

Protestactiviteiten in Amsterdam werden beter bezocht. Op de Dam waren volgens de organisatie op het hoogtepunt enkele honderden mensen aanwezig. Ook petities voor een ‘gentechvrij Amsterdam’ werden veelvuldig ondertekend.

Monsanto is de producent van het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel Roundup en van genetisch gemanipuleerde gewassen. De tegenstanders zeggen dat het bedrijf daarmee de voedselketen in gevaar brengt.

Ook in andere landen werd zaterdag tegen Monsanto geprotesteerd. De vorige demonstraties in Nederland tegen het concern waren op 25 mei, op meerdere plaatsen in het land.

De leiding van Monsanto verweet de tegenstanders eerder elitair gedrag. Zij zette critici weg als mensen die het zich financieel kunnen veroorloven biologisch voedsel te kopen en ondertussen anderen meer betaalbare opties ontzeggen.

Beheer
WP Admin