Premium
Proeftuin van Pallandtpolder, duurzame landbouw met strokenteelt. Gangbare landbouw is nog steeds meer dan 90% van de totale productie. - Foto: Peter Roek. AlgemeenColumn

‘Milieuwinst met gangbare landbouw’

Reacties

  1. Het een doen betekent niet het ander laten. Het is geen of/of, wat vergaderboer wel suggereert. ‘gangbaar’ draait op kunstmest. De huidige situatie geeft aan dat die koers erg afhankelijk en daarmee risicovol is, en daarmee ook niet garant staat voor lagere prijs. Ondertussen worden de voorraden in de mijnen kleiner en het winnen daarvan (energie!) duurder. En er is nogal wat in bezit van China en Rusland. Over stabiele toekomst gesproken….
    Bio is ook niet de ultieme oplossing, maar wel een koers die de afhankelijkheid van kunstmest verkleint. Een waardevolle koers.
    Bio of gangbaar? Als we niet meer werk maken van kringloop, met name het enorme gat van het riool, dan gaan beide het niet redden. In beide gevallen zal voedsel zowieso duurder worden. Dus minder citytrips voor de beter gesitueerden en minima steunen.

    1. Hoezo draait gangbaar op kunstmest?
      Als je dit denkt dan ben je niet op de hoogte van de huidige gangbare landbouw waar kunstmest alleen een aanvulling is op dierlijke mest

Beheer
WP Admin