Boven 200 pk biedt Massey Ferguson nu naast de 8S-serie deze compacter gebouwde S7.210 aan. - Foto: Agco MechanisatieNieuws

MF plaatst 7S.210 als topmodel in 7S-serie

Massey Ferguson heeft een nieuw topmodel in de 7S-serie, de 210 pk sterke 7S.210. Er ligt een Dyna VT Super Eco-transmissie in, en de trekker is te koop in de uitrustingsniveaus Efficient en Exclusive.

Krachtbron is een 6,6 liter Agco Power-motor. In het 200 pk+-segment heeft MF nu dus keuze uit de heavy duty S8-serie met een groot frame (vanaf de S8.205 van 205 pk en wielbasis 3,05 meter) of deze compact gebouwde S7 (wielbasis 2,88 meter, draaicirkel 4,93 meter).

10 pk boost

De motor voldoet aan de emissie-eisen van Fase V en levert een koppel van 860 Nm. Het Engine Power Management (EPM) verhoogt met een boost van 10 pk automatisch het vermogen tot 220 pk en het koppel tot 925 Nm (bij 1.500 motortoeren) voor transport, aftakaswerk en om te voldoen aan hoge hydrauliek-eisen. De trekker rijdt 40 km/u bij 1.450 tpm. De hefcapaciteit is achter 9.800 kilo en de fronthef tilt 4.000 kilo.

Er is keuze uit Exclusive- en Efficient-specificaties. Eerstgenoemde is de meest luxe uitvoering, de tweede voordeliger geprijsd. - Foto: Agco
Er is keuze uit Exclusive- en Efficient-specificaties. Eerstgenoemde is de meest luxe uitvoering, de tweede voordeliger geprijsd. - Foto: Agco

Er is keuze uit Exclusive- en Efficient-specificaties. Deze omvatten de nieuwe Multipad en uitgebreide bediening in de armleuning. De Isobus-compatibele Multipad regelt de hefbediening, motortoerental-voorkeuze, cruise-instellingen, rijmodusaanpassingen en MF Guide-activering. Er zit een micro-joystick op om twee elektrische regelventielen te bedienen. De Efficient-uitvoering heeft mechanische cabinevering; bij de Exclusive is dat een actieve vering. De Datatronic 5-terminal heeft een 9 inch touchscreen. Dankzij de verbeterde airconditioning is de cabine nu tot 4 graden koeler dan voorheen, aldus MF.

Opties

Rondom heeft de trekker heeft de trekker led-werklampen, optioneel tot zestien stuks. Voor voorladerwerk is een Visio-dak te bestellen. Ook nieuw is de MF E-Loader-optie. Deze verhoogt de laadnauwkeurigheid, productiviteit en veiligheid, en de nieuwe Bucket Shake-functie.

Net als de overige modellen uit de MF 7S-serie is de MF 7S.210 standaard volledig aangesloten op MF Connect-telemetrie, inclusief een data-abonnement van vijf jaar. Dit real-time monitoringsysteem levert waardevolle gegevens over brandstofverbruik, machinelocatie en foutcodebewaking.

De slanke ‘wespentaille’-motorkap verbetert het zicht, terwijl uitsparingen samenwerken met het gunstig gevormde chassis om de voorwielen strak te laten draaien voor optimale wendbaarheid.

Vanafprijs excl. btw, Efficient-uitvoering: € 165.700.

Reacties

Beheer
WP Admin