Premium
De afzet van de stapelbare fractie is afgelopen jaar ook goedkoper geworden. - Foto: Koos Groenewold VarkensColumn

‘Mestverwerking heeft de markt mee’

Reacties

  1. Beste Herre Bartlema zal best zijn dat ambtenaren kunnen leren van wat u stelt . Maar de weg die nu ingeslagen is om de veehouderij in feite in te krimpen om voor andere en de natuur ruimte te maken . Of om welke redenen dan ook . Zal er in na mijn inzien ook de denkwijze van de ambtenaren apparaat omgezet moeten worden naar denken in oplossingen voor behoud van bedrijven die door willen en dus zich ook kunnen en willen aanpassen aan regels en wetten die bestendig zijn voor langere termijn . En geen jojo uitrook beleid voeren wat nu gebeurd . De politiek maak de regels maar de ambtenaren zijn de gene die uiteindelijk hierin adviseren . En dit apparaat veranderd niet na verkiezingen . Zou het niet zo zijn wie de beste lobby heeft meeste invloed uitoefent op beleid .

  2. ndacht voor de kunstmestvervanging, dat is nu nodig .Fijn, dat Boerderij daar werk van maakt, de sector is goed op weg naar emissieloze levensvatbare landbouw door precisie in en buiten de stal .Het verdienmodel moet echter komen uit de beloning die de EU voor vergroening nu in het vooruitzicht stelt in combinatie met de RENURE wetgeving. Landbouw behoeft nu eenmaal overheidssteun.Het is niet anders, het gepraat over marktwerking ten spijt.
    De nieuwe ministers zijn nu aan zet, gevoed door ambtenaren met kennis van zaken. Daar werken we hard aan bijvoorbeeld in de webinarserie over kunstmestvervanging van deboeraanhetroer, die as vrijdag begint. Ambtenaren kunnen ook veel leren van bedrijfsreportages en van goede feitelijke voorlichting in de vakbladen. Ga zo door !

Beheer
WP Admin