Premium
Foto: Boerderij RundveeColumn

‘Melkprijs DOC boven FrieslandCampina’

Reacties

 1. Allemaal het gevolg van 1 dwaze autocraat die een oorlog begon in het oosten van europa waardoor de hele zooi ontregeld is.
  Anders was alles nog bij het oude hoor!
  Even allemaal met de pootje op de grond blijven staan.
  Betreurenswaardig dat alles zo z’n beloop heeft gekregen.
  Staat daar misschien ook nog iemand bij stil?
  Of gaat het ook hier alleen maar over eigen gewin en vergeet men het menselijk leed?

 2. De melkprijs bij doc is nooit ZO slecht geweest als oa. BOEDERIJ ed. het wilden doen voorkomen. Vooral klaas van der h. had er een handje van.

  1. Precies zoals je zegt. DOC is al 15 jaren de grond in getrapt door Klaas en rarara waar werkt hij nu? Boerenbusiness. En nu opeens moet hij wat anders schrijven, de grote leugenaar

 3. Er moet nog minder melk komen.
  Krijg je een goeie prijs zonder al die opgetuigde versiersels onder het mom van toegevoegde waarde.
  Veel meer als een sigaar uit eigen doos was het niet

 4. In 2006 had ik een discussie met een plaatselijk bestuurslid van de net opgerichte DDB. Hij leverde de melk aan DOC, ik aan Frieslandfoods. Ik voorspelde hem dat wanneer er wereldwijd voldoende aanbod was op de zuivelmarkt de melkprijs van DOC beneden die van Frieslandfoods zou blijven. Als er wereldwijd schaarste was zou de melkprijs van DOC wel eens boven die van Frieslandfoods kunnen uitkomen.
  Daar is een hele logische verklaring voor en die blijkt dus te kloppen.

  1. bennie dat is precies de reden waarom vele bij rfc zijn vertrokken die hadden voorzien dat er minder melk kwam jij blijkbaar niet. Minder vee minder melk zo moeilijk is dat niet. Nog bedankt voor het mee betalen van de vertek premie trouwens.

  2. Is het nu niet zo dat RFC bijna alle toegevoegde waarde activiteiten verkocht heeft of gaat verkopen. DMK/DOC heeft op dit moment net zoveel of meer toegevoegde waarde producten als RFC. Ik denk dat het beleid bij DMK goed in orde is nu. Ingo Muller is ook onderaan begonnen en is na vele tientallen jaren in dienst nu al een paar jaar CEO

Beheer
WP Admin