Premium
Bij de Rabo wordt Alex Datema directeur Food & Agri. - Foto: Jan Willem van Vliet AlgemeenColumn

‘Meesterzet met Datema’

Reacties

  1. Om Rabo als (mede) mede schuldige aan te wijzen nu de burgers een andere weg kiezen dan decennia lang als de goede weg werd gezien is wel erg gemakkelijk. Stel Rabo had geweigerd de moderne landbouw (groei en intensivering) te financieren, dan was deze weg echt wel doorgegaan maar dan met geld van bv. ABNAMRO en was Rabo nu een noodlijdend provinciaal bankje geweest of een Super bank op Mondiaal agrarisch gebied en hadden onze Linkse vrienden geen Zondebok anders dan onze semi staatsbank ABNAMRO. Verder wil ik nog wijzen op de gevolgen van het beleid gericht op alleen Natuur met lage marges voor voedsel, de Linkse Natuurlovers zullen met hun beleid alleen maar schaalvergroting in de hand werken omdat de marges door hun beleid van hoge productie kosten en lage winkelprijzen de boer en retailer geen andere keus laten. Maar deze economische wetmatigheid wensen de Groenen niet te begrijpen, even als de wetmatigheid dat bureaucratie niets anders oplevert dan ontevreden burgers. Bureaucraten gaat uit van “Het slechte in de mens” en gedeit zelf bij achterdocht.

  2. Nu RABO d66 beleid gaat toepassen bij een financiering vraag (30% krimp) is het de hoogste tijd om de relatie met RABO te verbreken .
    Jammer dat links steeds meer invloed krijgt .

  3. Nieuwe bezems in de Rabo-top en in de provincie en eerste kamer. T zijn enerverende tijden. Maar wel interessante! Als er een verandering van de grond komt dan zou dit de game-changer kunnen zijn. Wellicht blijft de melk toch wit en blijven rente, aflossing en de kritieke kostprijs de ‘tools’ waar de bank mee werkt. Of gaan ze bankschulden van bedrijven verlagen als alternatieve aanpak om deze transitie te financieren?

  4. Ook de bestuurders van de rabo richten zich teveel op de burger met hun droomwensen en draaien de rug naar de boer. Voor de gangbare boer ( die het meeste voedsel produceert) is de rabo geen vanzelfsprekendheid meer. Rabo kijkt graag naar die miljoen huizen die gebouwd moeten worden ( op boeren land). Omdat ze niet alles kan financieren laat rabo de boeren vallen. Rabo hoopt ook op veel uitgekochte boeren die het nieuwe vermogen bij de rabo gaan stallen. Met elke ingelegde euro kan rabo er 10 uitlenen ( aan de niet- boeren).

Beheer
WP Admin