Foto: Jan Willem Schouten AlgemeenNieuws

Meer steun voor Britse boeren na overstromingen

De regering van Schotland heeft een fonds van €7,7 miljoen uitgetrokken voor boeren en andere bewoners van het platteland die getroffen zijn door de recente overstromingen.

Eerder al stelde ook Engeland miljoenen beschikbaar, terwijl de landsregering van Wales inmiddels ook €1,4 miljoen steun heeft toegezegd.

Behalve in Noord-Engeland zijn ook veel boeren in Schotland getroffen door de recente overstromingen. Volgens voorzitter Allan Bowie van de National Farmers Union of Scotland (NFUS) is op veel plaatsen grote schade aangericht: ”Dijken herstellen en de rommel die op het land ligt opruimen wordt een kostbare en langdurige klus. We krijgen pas een goed overzicht als al het water weer weg is.”

Maatregelen om overstromingen te voorkomen

De NFUS gaat binnenkort praten met de landsregering over maatregelen om het overstromingsrisico beter in te dammen. In Engeland heeft het plattelandsministerie Defra al eeerder steun toegezegd. Hier kunnen boeren en plattelandsbedrijven een claim indienen tot maximaal €27.000, met als sluitingsdatum 1 april.

Beheer
WP Admin