<em>Foto: ANP</em> AlgemeenNieuws

Meer bedrijven beloven snellere uitbetaling

7 grote bedrijven en organisaties waaronder Cargill, ABN Amro en ING hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Het betreft een initiatief waarbij grote bedrijven beloven leveranciers in het MKB sneller, meestal binnen 30 dagen, uit te betalen.

18 bedrijven ondersteunen dit initiatief, waaronder FrieslandCampina en Jumbo Supermarkten. Cargill is het grootste agriconcern ter wereld. Het bedrijf is in Nederland onder meer actief in de graanhandel en chocoladeproductie.

Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt het initiatief. Minister Henk Kamp zegt in een verklaring dat snellere uitbetaling de economische groei en werkgelegenheid in Nederland stimuleert en roept meer bedrijven op zich aan te sluiten.

Dikkere buffer voor MKB

Het streven is dat binnen 5 jaar de helft van de 1.000 grootste Nederlandse bedrijven meedoet aan Betaalme.nu, zodat er circa €2,5 miljard uit openstaande facturen vrijkomt voor het MKB, dat hierdoor een dikkere buffer en meer vermogen om te investeren krijgt. Meer dan 10.000 MKB-bedrijven zouden kunnen profiteren van snellere uitbetaling.

De deelnemende bedrijven geven elk in een eigen manifest aan hoe ze hun deelname in de praktijk brengen. De bedrijven beloven in elk manifest ook hun vooruitgang te monitoren en rapporteren.

‘Snel betalen teken van betrouwbaarheid’

Cargill belooft afnemers die voor minder dan €50.000 aan producten leveren binnen 30 dagen uit te betalen. “In de grondstoffenhandel is snel betalen een teken van betrouwbaarheid’, aldus Marc de Haas van Cargill. “Dat doen wij al heel lang zo, dus was het voor ons een kleine stap om een manifest voor Betaalme.nu te ondertekenen.”

Eerder beloofde FrieslandCampina kleine toeleveranciers sneller uit te betalen. Jumbo belooft leveranciers met minder dan €200.000 aan geleverde producten afhankelijk van “specifieke omstandigheden” binnen 30 of 60 dagen uit te betalen.

Beheer
WP Admin