Meer aanvragen brede weersverzekering - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Meer aanvragen brede weersverzekering

Dit jaar hebben 1.720 boeren en tuinders de brede weersverzekering aangevraagd. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

De organisatie denkt dat enkele%en van de aanvragen niet gehonoreerd worden. In 2015 kregen uiteindelijk 1.140 agrariërs de gesubsidieerde verzekering, die hagel- en waterschade dekt. In 2014 telde de brede weersverzekering uiteindelijk 766 deelnemers.

17% meer aanvragen

De verzekering wordt aangeboden door Agriver, Vereinigte Hagel en OFH, dat fruittelers bedient. Directeur Marien Boersma zegt 17% meer aanvragen binnen te hebben dan een jaar eerder. Jan Schreuder van Vereinigte Hagel zegt dat het aantal aanvragen met zo’n 35% is toegenomen. Beide denken dat het noodweer in de afgelopen weken en de grote schades in bijvoorbeeld de uien- en aardappelteelt de interesse verder zal aanwakkeren.

Maximaal 65% premie vergoed

Tussen 1 december 2016 tot en met 15 mei 2017 ontvangen aanvragers een beslisbrief van RVO. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, dan ontvangt de deelnemer of eerst de verzekeraar het definitieve bedrag van de subsidie op de rekening. Voor de subsidie is in 2016 €9 miljoen gebudgetteerd. Deelnemers krijgen maximaal 65% van de verzekeringspremie vergoed.

Beheer
WP Admin