Voerbedrijf ForFarmers heeft goedkeuring van de mededingingsautoriteit voor de verkoop van de Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta. - Foto: Carin Vos AlgemeenNieuws

Verkoop Belgische activiteiten ForFarmers goedgekeurd

Voerbedrijf ForFarmers heeft goedkeuring van de mededingingsautoriteit voor de verkoop van de Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta. Door eenmalige kosten van reorganisaties, waaronder deze verkoop, raakte ForFarmers dit jaar in de rode cijfers.

Arvesta betaalt een nettobedrag van 25 miljoen in contanten, terwijl de bedrijven in Izegem en Ingelmunster meer waard zijn. De transactie betekent een afschrijving van 4,7 miljoen voor ForFarmers. Het voerbedrijf belandde dit jaar in de rode cijfers. CEO Pieter Wolleswinkel gaf in augustus bij de presentatie van de halfjaarcijfers aan dat hij 2023 als overgangsjaar ziet.

De overcapaciteit op de veevoermarkt dwong ForFarmers om zich te heroriënteren voor margeverbetering en betere afzet. In veel Europese landen, met uitzondering van Polen, krimpt de veestapel. Dit terwijl er nog net zoveel voer wordt geproduceerd. De Belgische markt werd omschreven als fragmentarisch en lastig voor ForFarmers.

Om die reden is besloten de West-Vlaamse bedrijven te verkopen. De verkoopactiviteiten van co-producten in België, met name de biologische voeders van Reudink en de paardenvoeders van Pavo, behoudt ForFarmers.

Beheer
WP Admin