Partner
Gedurende het seizoen wordt volop vers gras op stal gevoerd. Dat pakt erg goed uit met de Puur-brok als krachtvoeraanvulling naast het verse gras. - Foto: De Heus RundveePartner

Maximaal rendement uit gras halen met Puur-brok van De Heus

Jan en Betty Bijker melken ongeveer 70 koeien in het Friese Sint Johannesga. Sinds 2 jaar voeren ze van De Heus. Met 100% gras in het rantsoen is het voor Jan de uitdaging om zijn eigen gras zo goed mogelijk te benutten.

De koeien gaan niet naar buiten, maar Jan brengt het gras naar binnen. Gedurende het seizoen wordt volop vers gras op stal gevoerd. Dat pakt erg goed uit met de Puur-brok als krachtvoeraanvulling naast het verse gras. Deze brok is speciaal gericht op het zo goed mogelijk benutten van eiwit uit gras.

Eiwit uit gras optimaal benutten

In het versgrasseizoen is de Puur-brok standaard uitgerust met Recycle, een plantenextract dat de pens helpt om eiwit uit vers gras nog beter te benutten. Zo gaat minder stikstof verloren en zien we het terug in melk en melkeiwit.

Met de Puur naast het verse gras doen de koeien het opvallend goed

Jan zag lage ureumgehaltes (onder de 20) met hoge eiwitgehaltes (zelfs een keer 3.90%). Ook over de melkproductie van 9.000 L/koe is Jan erg tevreden. “We hebben voorheen wat minder gemolken, maar afgelopen seizoen molk het gewoon lekker. Je weet natuurlijk nooit precies wat waardoor komt, maar met de Puur naast het verse gras doen de koeien het opvallend goed. De mest blijft mooi en de koeien zien er goed uit. Zo halen we maximaal rendement uit ons gras. Daar geniet ik van.”

Jan Bijker: "De mest blijft mooi en de koeien zien er goed uit. Zo halen we maximaal rendement uit ons gras. Daar geniet ik van." - Foto: De Heus
Jan Bijker: “De mest blijft mooi en de koeien zien er goed uit. Zo halen we maximaal rendement uit ons gras. Daar geniet ik van.” – Foto: De Heus

Proberen!

Het advies van Jan is: proberen! Voer je veel gras? Dan is het volgens Jan zeker de moeite waard om de Puur te proberen. “Na twee maanden weet je wel of het bij jou net zoveel rendement geeft als bij ons.” 

Beheer
WP Admin