Foto: LTO/screenshot AlgemeenNieuws

LTO vraagt kinderen hun uitzicht thuis te laten zien

Omdat het coronavirus het op dit moment onmogelijk maakt voor Nederlandse boeren en tuinders om kinderen en hun schoolklassen te ontvangen op de boerderij en in de kas, heeft LTO een alternatief bedacht.

De LTO’s (LTO Nederland, LLTB, ZLTO en LTO Noord) roepen kinderen in de basisschoolleeftijd op om hun uitzicht met elkaar te delen via de actie #watisjouwuitzicht. Er zijn drie verschillende activiteiten bedacht om het uitzicht te delen: een (boeren)kleurplaat, het knutselen van een verrekijker en het maken van een vlog waarin kinderen elkaar meenemen in hun wereld. Aan welke opdracht kinderen mee kunnen doen, hangt af van hun leeftijd en wat zij leuk vinden. “Op deze manier brengen wij kinderen met elkaar in verbinding. Niet alleen leuk, maar ook nuttig. Door beelden uit de stad en van het platteland met elkaar te delen, leren kinderen erg veel van elkaar”, zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins.

Winnen

Er valt er ook iets te winnen. Zo worden onder de winnaars rondleidingen verloot bij boeren en tuinders. Ook kunnen kinderen een professionele vloguitrusting winnen. Op 1 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Beheer
WP Admin