Premium
Sjaak van der Tak. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘LTO krijgt zwartepiet voor mislukken Landbouwakkoord’

Reacties

 1. Vergaderboer moet nodig naar Hans Anders want hij ziet niet dat LTO door weg te lopen de boeren in de steek heeft gelaten. De partij van de arbeid en GL vinden nu al dat gedwongen uitkoop tot de mogelijkheid moet horen. Van de Wal heeft nu haar handen vrij om maatregelen te nemen die zij nodig vindt daaronder valt de plicht de uitstoot van de piekbelasters terug te brengen tot een aanvaardbaar niveau dat betekent voor veel van hun dat dit volstrekt onmogelijk is daarom zal ze waarschijnlijk dwangsommen gaan opleggen aan degene die er niet aan voldoen dat geldt voor nagenoeg de gehele Veluwe. Dus LTO heeft door weg te lopen van de Wal de vrije hand gegeven dat is het domste wat ze konden doen. Iedere boer die nu nog niet door heeft dat er drastisch gekrompen moet worden in de veestapel moet samen met vergaderboer naar Hans Anders .
  Boeren moeten nu onderhand door hebben dat ze waar mogelijk moeten veranderen waar dat niet mogelijk is zullen ze moeten stoppen daar is een uitkoopregeling voor en dus kunnen ze wel denken dat
  ze dat tegen kunnen houden, maar de sympathie voor de boerenzaak wordt snel minder.

  1. Ja de sympathie wordt snel minder . Het is de vraag of er die ooit geweest is . Er is jaren door de economie gepofiteerd van de veehouderij doordat deze flink investeerde . Mede door milieu,dierwelzijn en ander wetgeving . De consument heeft relatief gezien goedkoper voedsel kunnen kopen door voldoende productie . We zien nu al hoe gevoelig de voedsel prijzen zijn nu er van alles in de wereld veranderd . En oorlog , pandamie en klimaat prijzen kunnen doen stijgen . En ga er maar vanuit dat ze met of zonder akkoord de boeren op hun huid zitten . Als ze een akkoord hadden dan had de overheid de boeren niet meer nodig en zonder akkoord hebben ze de boeren eigenlijk wel nodig . Maar dan is als je tog weg moet onteigenen nog niet altijd verkeerd . Want dan kan aanspraak op schade vergoeding tot de mogelijkheid behoren .Maar daar weten juristen meer van en geloof maar dat deze in de start blokken zitten . En deze kliuf voor de overheid in de rij met groningen ,limburg ,toeslag toestand , pensieon wat er aan zit te komen ,enz. komt te staan . Alle geld wat er nu al verbrast is ingezet in slecht varkensjaar had in een klap het zogenaamde probleem opgelost . Bij duur voer en slechte varkens prijzen kun je het natuurlijk verloop versnellen door mensen een worst voor te houden . En dan was 100% voldoende geweest en had Brussel niks in te brengen . Verder over sympathie gesproken na mijn idee is de sympathie van de burger harder afgenomen voor de overheid dan voor de boeren .

 2. De gesprekken in het kader van het landbouwakkoord hebben wel duidelijk gemaakt wat de insteek was van de natuurorganisaties. Ze willen niet alleen grond van de agrarische sector af pakken, maar eigenlijk de gehele zeggenschap over de agrarische sector, want zij vinden zichzelf met goedkeuring van linkse partijen verantwoordelijk voor het landschap in Nederland. Dit landbouw akkoord moest dit doel verwezenlijken.

 3. Sjaak heeft het goed gedaan om weg te lopen. Hij had het wel eerder moeten doen. Ook oppassen om straks weer aan tafel te komen om de gewenste verantwoording te nemen voor slecht kabinetsbeleid.

  1. Mee eens Armer . Eerder moeten opstappen was waarschijnlijk beter geweest . Maar de nieuwe politiek die er komen zou heeft geleid tot nog slechter kabinetsbeleid . Dus de politiek is wel vernieuwt maar niet in de richting zoals aangegeven . Maar in de omgekeerde richting en niemand durft de stekker er uit te trekken om dat ze weten dat er dan afgerekend wordt . Nu iemand die te lang mee heeft gedacht de schuld in de schoenen schuiven past precies bij de nieuwe politiek . Wie niet doet wat wij willen is fout . Zolang er in Den Haag de bezem niet doorgehaald wordt valt er weinig te onderhandelen . Zij hebben een visie die gericht is op een doel . Maar de visie die nodig is voor toekomstig inkomen van boeren hebben ze niet . Want wie denkt dat inkopers meer gaan betalen voor Nederlandse producten die elders goedkoper zijn . Heeft in mijn ogen geen visie maar leeft in een andere wereld waarin nog in sprookjes geloofd wordt . We mogen dan wel stemmen maar ze vormen dan zelf wel klupje zodat ze de macht hebben . En als we niet opletten bepalen hun straks wie wat mag .wat we wel en niet mogen eten en drinken ,hoeveel kilometer we mogen rijden , wat voor huis we mogen wonen ,hoe we betalen ,of we wel of niet naar de dokter mogen enz, En voor bedrijven geld dan zelfde ze moeten alles melden enz. Als je de boeren er onder hebt heb je het platteland al in handen . Dus Sjaak moet zijn rug recht houden .

  2. Mee eens Armer . Eerder moeten opstappen was waarschijnlijk beter geweest . Maar de nieuwe politiek die er komen zou heeft geleid tot nog slechter kabinetsbeleid . Dus de politiek is wel vernieuwt maar niet in de richting zoals aangegeven . Maar in de omgekeerde richting en niemand durft de stekker er uit te trekken om dat ze weten dat er dan afgerekend wordt . Nu iemand die te lang mee heeft gedacht de schuld in de schoenen schuiven past precies bij de nieuwe politiek .

  1. In frankrijk leen je bij 10 jaar vast nog voor 3,5%. Dat is wel zonder korting ( of je nu een groene trekker koopt of een gifspuit). Eerst 3% er boven op doen en dan een half procentje korting geven is kinderachtig ,rabo!! Dan behandel je je klanten als imbicielen.

 4. Je kan ook zeggen dat de andere allang door hadden dat het trekken was aan een dood paard . Tevens wat moesten die andere koekenbakkers bij die onderhandelingen doen ? Ik heb het gevoel dat zoals gewoonlijk over de landbouw gepraat werdt dan met de landbouw en de lto enkel voor de goede orde er bij .ocht zitten.

 5. Konden we verwachten dat zwartepieten spel. Onze LTO vz heeft zich heldhaftig gedragen, zich niet gek laten maken, zich niet laten slopen door het Kabinet.
  A Hooijer

Beheer
WP Admin