Melkveebedrijf en landwinkel Bij Snoek in Teteringen heeft het beleid vanwege het coronavirus ook aangepast. IJs mag alleen nog verkocht worden voor afhaal en met maximaal twee mensen bij de vitrine. De winkel is nog beperkt open en het bedrijf biedt nu ook een bezorgservice aan. - Foto: Peter Roek AlgemeenNieuws

LTO: geen publiek in stal bij boerderijwinkels

Eigenaren van boerderijwinkels doen er goed aan om bezoekers in verband met het coronavirus de stal niet in te laten gaan. Dat advies geeft LTO Nederland.

Boerderijwinkels blijven open, maar wel met een aangepast beleid. Bezoekers wordt gevraagd om niet langer in de winkel te blijven dan noodzakelijk en om geen extra bezoekers mee te nemen. Ook vragen de boerderijwinkels zoveel mogelijk met pin te betalen om zo min mogelijk contact te hebben tussen mensen. Contactpunten van winkels, zoals deurklinken, worden extra ontsmet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lege schappen brengen consument bij boer

Bij boerderijwinkels is het momenteel erg druk, omdat consumenten in supermarkten nog al eens tegen lege schappen aanlopen. Ook wordt meer lokaal gekocht om lokale ondernemers te ondersteunen en gaan mensen er met de fiets even op uit.

Hoewel tot nu toe lijkt dat het coronavirus Covid19 niet overdraagbaar is van mens op dier, waarschuwen wetenschappers toch voorzichtig te zijn met het contact met dieren.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Beheer
WP Admin