Foto: ANP AlgemeenNieuws

LTO blij met goedkopere weersverzekering

LTO Nederland is blij dat de inspanningen zijn geslaagd om de Brede weersverzekering aantrekkelijker te maken voor boeren en tuinders.

Afgelopen week heeft landbouwminister Schouten de wijziging van de subsidieregeling voor de verzekering in de Staatscourant gepubliceerd. Zo wordt de schadedrempel in 2020 verlaagd van 30% naar 20% en vervalt de assurantiebelasting. “Vanaf 1 januari 2020 kunnen boeren eerder een schade-uitkering ontvangen bij oogstschade door slecht weer. Een mooi resultaat”, meldt de belangenorganisatie op haar website.

Meer aanmeldingen verwacht

Naast een verlaging van de schadedrempel wordt de Brede weersverzekering ook vrijgesteld van de assurantiebelasting (21%). “Hier heeft LTO Nederland jaren voor gevochten. Naar verwachting betalen leden straks een aanzienlijk lager bedrag voor de verzekering van gewassen.” Op dit moment zijn er circa 1.700 boeren die een Brede weersverzekering afgesloten hebben, volgens LTO. “Naar verwachting stijgt dit aantal nu deze wijzigingen doorgevoerd zijn.” De subsidie voor de Brede weersverzekering kan via de Gecombineerde opgave worden aangevraagd van 1 maart tot 15 mei 2020.

Beheer
WP Admin