Premium
Voorstel is om bufferstroken aan te leggen van 5 meter breed langs ecologisch kwetsbare waterlopen. - Foto: René den Engelsman AlgemeenNieuws

LNV grijpt in in bouwplan vanwege waterkwaliteit

Reacties

  1. Geef de boeren maar een dikke pacht per hectare zodat zij een inkomen hebben van hun grond . En ga de grond dan als overheid zelf maar bewerken en betelen . Kun je doen en laten wat je wil . En je wetten en regels toepassen . Mogelijk kun je dan de boeren inhuren om werk te doen . Het is alleen de vraag of deze dan ook dag en nacht klaar staan als weersomstandigheden dit nodig maken , En dan de mais op tijd geoogst is om vanggewas te zaaien . Denk het niet of er zal vergoeding tegenover moeten staan die mensen bij overheid ook beuren voor extra uren en de toeslagen erbij .Nu wil eigenlijk de overheid vertellen hoe te boeren en gewassen die geteeld moeten worden ook nog voorschrijven . Bepaalde boeren hebben ingezet op bepaalde gewassen en daarvoor flinke investeringen gedaan . Als zij al gewassen telen die vaak vruchtwisseling nodig hebben ruilen ze meestal al met grond van andere boeren . Als de overheid deze regels doorzet wil of niemand meer ruilen of er komt zoveel vraag dat bepaalde telers die nu afhankelijk zijn van grondruil in moeilijkheden komen . En langzaam aan wordt de landbouw uitgekleed om plaats te maken voor natuur ,huizen ,recreatie en industrie . Deze zaken hebben ook een effect op milieu . Maar daar kun je als overheid niet natuurlijk niet de zelfde soort vorm van regels opleggen als aan boeren .Bv om driejaar moet er in de tuin andere planten en gazon omgedaan worden . Dan kom je aan een grote groep stemmers en die voelen zich in hun vrijheid aangetast .

  2. Als je die riooloverstorten vast last, weten ze met de eerste de beste regenbui hoe het voelt om in de *** te zitten.deze reactie is automatisch gemodereerd

  3. In ons oude (grote) dorp hadden we twee watergangen. Eén door het boerenland en dat was allemaal beschermd. En één dwars door de verschillende woonwijken met 20 riooloverstorten. Beide waterlopen kwamen in de dommel. Wie het snapt mag het zeggen.

  4. Vroeger woonde ik langs een vrij drukke doorgaande weg.In de voortuin lag een bezinkput die om de zoveel tijd moest worden leeggeschept. Als je zag wat voor smerige stinkende zwarte drap er uit kwam. Die troep uit dat putje gooiden we op een verloren hoek daar groeide jaren lang niks meer.Als ze klagen over minder insecten moeten ze daar eens naar kijken wat dat bandenslijpsel en olie lekkage doet.

  5. De grootste vervuiling in het oppervlaktewater komt van de overheid zelf.
    Dit zijn namelijk de riooloverstorten waar nog steeds niets aan gedaan word.
    Door die riooloverstorten komt een gigantische hoeveelheid medicijnresten en overige door burgers gebruikte vervuilde stoffen het open water in. Voor mijn deur ligt er ook een, deze gaat bij 10 mm neerslag al open. Je wilt niet weten hoe die stroom er dan uitziet. Ik snap niet dat boerenorganisaties dit niet beter en harder onder de aandacht brengen.

Beheer
WP Admin