Foto: ANP AlgemeenNieuws

Stikstofbeleid | Liveblog

Volg in deze liveblog alle ontwikkelingen rondom stikstof.

Ga op de liveblog staan en scrol naar beneden voor meer berichten.

Lees ook:

Lees op dossierpagina stikstof alles over stikstof versus landbouw. In mei 2019 zette de Raad van State een streep door het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS), het stikstofbeleid. Daardoor is de verlening van Natuurbeschermingswet-vergunningen stil komen te liggen. De weg naar een oplossing is moeizaam. Op dossierpagina stikstof hebben we de informatie over stikstof versus landbouw gebundeld. Bekijk ook de webinar over stikstof en landbouw.

Check ook het laatste nieuws over boerenprotest.

Lees meer over het stikstofbeleid

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

 1. Ik hen nog steeds geen reacties gehoord van de zuivelindustrie en de zuivelvakbond, zij zullen omzet en arbeidsplaatsen verliezen als deze hele in wet gepakte stikstof regels doorgang vinden. Het lijkt er steeds meer op dat voor alle beleidmakers in Nederland industriele inkomsten en toevoeging aan het Nationaal product via productie niet meer van belang zijn. Werk wordt door deze mensen gezien als een vorm van bezigheidstherapie waarbij de kosten geen rol spelen. De belasting betaler betaalt wel, dat er zonder export steeds minder te verdelen zal zijn is kennelijk van geen enkel belang. Als we de wereld maar redden maar dat we er daarna niet van kunen genieten omdat de armoede toeslaat, is ondergeschikt aan het Grotere Doel.

 2. Ze konden de trekker goedkoper in beslag nemen, dan er op gaan schieten. Wie heeft ooit nog weer wat gehoord van de geruchten dat die friese boerenzoon is omgekocht door die Hoofdcommissaris van politie -eenheid Noord Nederland?

 3. Een verzetsstrijder in de cel????? Vreemde wereld. Zo n man moet geeerd worden voor zijn verzet tegen de onderdrukking van nota bene onze eigen “regering”.

 4. Hallo beste agrariërs,
  Waarom trekken jullie steeds de conclusies die de wetenschap trekt uit door hun gepleegd onderzoek in twijfel zonder zelf onderzoek te doen. Antwoord omdat de uitkomst jullie niet aanstaat en daarom niet juist mag zijn.
  Waarom willen jullie ongebreideld uit blijven breiden terwijl een ieder met een beetje gezond verstand weet dat er een 30% krimp van de veestapel nodig is.
  Waarom ontkennen jullie steeds dat Nederland een stikstofprobleem heeft en wanneer we zo doorgaan we binnen 20 jaar geen drinkwater meer kunnen oppompen wat niet vergiftigd is met nitriet.
  Waarom doen jullie het verdwijnen van flora en fauna af als onderdeel van een normaal evolutieproces, terwijl er geen nieuwe flora en fauna ontstaat.
  En wat is er tegen op kringlooplandbouw dit is een verantwoorde manier om onder voorwaarden voldoende kwalitatief goed en voldoende voedsel te gaan produceren (let wel ik bedoel geen biologische landbouw) Antwoord: dan kunnen er geen 5 GVE’s per ha meer gehouden worden.
  En de laatste vraag: Vinden jullie dat de aarde die je doorgeeft aan je nageslacht bewoonbaar moet blijven? Als u daarop ja antwoord doe er dan wat aan.

  1. even anders, waarom, blijft de nederlander/en u . de laatste 40 jaar alleen maar uitbreiden, en u bent nog steeds niet van plan om te stoppen met uitbreiden. ( immers de bevolkingsgroei is alleen maar weer meer geworden in dit land ) . heb het nog niet over het luxe leven wat we er op na houden ( meer auto s , meer vliegbewegingen , vaarbewegingen en meer huizen de laatste 40 jaar, dus hebben we ook meer grond uit de landbouw onttrokken ( voor industrie ,wegen , natuur en huizenbouw) . en die huizen gebruiken brandstof. met al dat voorgaande meer stikstof/co2/fijnstof uitstoot.) en het bijft maar doorgaan/toenemen ……. begin een bij je eigen / nederlander. vinden jullie ( nederlanders dat de aarde die je doorgeeft aan dat veel te grote nageslacht, bewoonbaar moet blijven??????????? kijk in de spiegel en zie die balk in uw ogen , waarna de splinter bij de boer. de boeren hebben al ingekrompen, te beginnen met de superheffing/fosfaat plafond enz. enz. enz.

  2. Beste Even Anders. De “wetenschap” is te vaak misbruikt om ons op allerlei gebied al jaren een oor aan te naaien. Om volgend jaar voor onderzoeksgeld in aanmerking te komen moet de overheidsagenda worden ondersteund en het creeren van draagvlak bij de belasting betaler. Miljarden kunnen zo worden weggesluisd naar “klimaat en CO2”, grond kan worden onteigend omdat de natuur uitsterft door “stikstof” en mensen mogen alle vrijheden worden ontnomen voor een volgens wetenschappers “dodelijke “pandemie”. Nu er in bijna alle westerse landen een flinke oversterfte is moeten de wetenschappers zorgen dat de feiten zo gedraaid worden dat alles de oorzaak kan zijn behalve de vaccinaties. In Engeland gaan elke week 1000+ extra mensen dood en voor onderzoek naar de oorzaak wordt de boot angstvallig afgehouden. In Nederland ook hetzelfde verhaal en geen steun voor onderzoek naar de oorzaak van de oversterfte! Aan de overkant van het grote water waar ik woon is de grootste doodsoorzaak “unknown”.

  1. De persoon met de lange naam is Hector Jan. Die kennen we nog uit de AGD tijd. Hij had toen niks te melden en nu nog steeds niet. Ik vraag mij af of hij wel toestemming heeft van zijn mentor “spotvogel” om hier te lopen kloten met zijn rare opmerkingen. Blokkeren of censureren is bij de weg de manier van “links” om mensen de mond te snoeren als ze het op argumenten niet kunnen winnen. Censuur is de oorzaak dat we van de ene in de andere “crisis” blijven rollen.

 5. K heb het hier al sinds jaar en dag verkondigd, lto is een waardeloze organistie. Mijn opa zij het vroeger al. Hij zij altijd altijd ” dij benn an de verkeerde kaant”. ( ze zijn voor de overheid.-red.)

  1. Voor 24 uur terug was het nog : eerst alles van tafel anders absoluut niet .

 6. barcode mannetje zo te lezen ben je hersenloos en dat komt door die wortels die je heel de dag vreet. Je bent zeker verslaafd of e.d. in ieder geval ziek in je hoofd en werkeloos zo te lezen flapdrol

 7. Beste barcodeman, volgens mij bent U vroeger echt VEEL gepest op school . U kunt het beste maar een enkele reis boeken met het vliegtuig of uw agressie ergens anders op uitoefenen of gewoon gaan werken

 8. als we minder stikstof per ha mogen gebruiken hoe kunnen we dan nog gewassen telen met veel stikstof behoefte?? halve opbrengsten ?en of met kosten verhogende maatregelen. fijne toekomst Nederlandse boeren …..

  1. Hallo Marco heb je wel eens van kringlooplandbouw gehoord?
   Dus gewassen telen met veel stikstof behoefte kan dan nog steeds maar niet met meer stikstof dat de behoefte.

 9. ha.ha die drijver.
  Nou kereltje drijver, ik doe wel wat voor m’n centen.
  in mij geval zijn het wel euro’s hoor.
  maak je geen zorgen, ik gebruik mijn tijd goed.
  Ik kan wel zeggen beter dan- en het lijkt mij dan ook-, dat het boeren reltuig beter gewoon aan het werk kan gaan. Kennelijk hebben ze geen *** te doen in deze tijd van het jaar.
  En dat klopt ook met wat ik altijd door de seizoenen heen heb gezien binnen mijn familie.
  ik erger me wel zowat dood aan die ledigheid met veelal jonge bestuurders van grote tractoren levende in de waan, dat ze het middelpunt- en de hoeksteen der samenleving zijn, gelijktijdig ook nog overmand door jeugdige overmoed met de waanvoorstelling dat er geen grenzen zijn en alles mooi staat.
  Eigenlijk walg ik van dit soort slecht opgevoed respectloos volk.
  Overigens, hier hangt eigenlijk geen ene vlag (respectloos ondersteboven) uit.
  omgekeerde vlaggen uithangen, ook dat zegt iets over het lage boerenmoraal.
  maar daar is al genoeg over gezegd.deze reactie is automatisch gemodereerd

  1. Hoe besteed jij je tijd? Dat jij het goed vindt kan ik me begrijpen, maar of het ok goed is voor d emaatschappij weten we niet zo lang je ons niet lat delen in je tijdbesteding. Dus vertel ons eens wat jij als Goede besteding bestempelt.

  2. Ik hoor wel dat jij langs je schoenen loopt en neerkijkt op wie ons voedsel maakt. Wie zegt dat al het “reltuig”niet uit jouw sociale milieu komt om de boeren in een zwart daglicht te zetten.
   Wij staan in het begin van de samenleving of je het nu wilt of niet. Er is niets zo gezond als puur natuur voedsel van het land of van het dier of uit de zee. Wij beschermen indirect de voedselzekerheid van ons Nederland. Nu zul je het nog niet geloven en liever goedkoop voedsel uit het buitenland willen halen, maar er komt een tijd dat de mensen weer respect hebben voor onze voedselmakers. Wij gaan zorgen dat het niet te laat is en dat alle kinderen in de toekomst nog weten wie boeren zijn. Vredelievende hardwerkende mensen die hart hebben voor mens dier en milieu. Zonder deze 3-eenheid valt alles weg.
   En over respectloos gesproken ik hoop dat u uw kinderen in de toekomst fatsoenlijk opvoed zonder die discriminatie die hierboven de boventoon voert.

 10. barcode kereltje stop met wortels eten want dat tast je hersens aan zo te lezen en ga werken voor je centen en doe iets voor de maatschappij want wat je schrijft heeft totaal geen inhoud.

 11. De boeren-radicalen kunnen onderhand, zoals iedereen weer eens beter gewoon aan het werk gaan i.p.v. de boel op stelten te blijven zetten met alle schade van dien ten gevolge.

 12. beste leo breukers en barcodemannetje

  Als jullie zo graag met elkaar steggelen over van alles en nog wat, zoek elkaar dan lekker op en vermoei andere mensen niet meer met dat gezever van jullie.

  1. Beste Rene….Je loopt een heel eind achter de actualiteit aan. Ik heb reeds enkele dagen terug gemeld deze onzin te stoppen…Daarnaast….heeft u nooit leren scrollen…

 13. Ik lees Remkes wil met alle partijen appart praten. Lijkt me voor de landbouw niet verstandig, hiermee krijgt hij de kans om de partijen tegen elkaar uit te spelen. De een weet immes niet wat de ander met Remkes heeft besproken en heeft “toegezegd”. Deze taktiek is levens gevaarlijk en raad ik de landbouworganisaties dan ook ten zeerste af. Een gesprek met alle partijen tegelijk getuigt van openheid en transparantie naar alle partijen en voorkomt verdraaide feiten later om de organisaties tegen elkaar uit te spelen.

  1. Beste Han, Als je ooit onderhandelaar bent geweest (ik wel) dan dien je te weten dat het de taak van de onderhandelaar is om de partijen die richting uit te krijgen die zijn opdrachtgever voorstaat, dat is niet nieuw, divide et impera oftewel verdeel en heers is een beproefde strategie die al honderden jaren oud is die wordt bij elke onderhandeling toegepast dus Remkes zou wel gek zijn om met alle partijen tegelijk te gaan praten dan komt hij er nooit uit. Dat geldt overigens ook voor de partijen die de belangen van de boeren behartigen die proberen via politici ook de strategie divide et impera toe te passen.

 14. Nu ik het hooi bijna helemaal in de schuur heb, wil ik even een halve minuut vrijmaken om jullie allemaal te wijzen op de reactie om 12.04 uur van Even Anders.
  Verstandige praat, laat het even goed tot u doordringen en bezinken.
  Ik ga nog wat hooien en aldus het hoofd leeg maken.

 15. Er zit goed wat hooi op hierzo.
  Mooi spul.
  ik weet niet wat het is, maar hier is iedereen aan het hooien.

 16. zo is ’t Leo, we stoppen ermee.
  Ik ga hooien, want de zon schijnt.
  En ik raad iedere boer aan om dat nu te gaan doen.

  1. Je moet hooien als de zon schijnt . Maar als de zon schijnt en er is geen gras valt er niets te hooien .

 17. beste Breukers, je hebt volgens mij toch tijd zat, dus lees het Brabants-Dagblad van gisteren eens helemaal en zorgvuldig. Sla de voorpagina, waarin Anne Marie Spierings aan het woord komt, zeker niet over. Verhelderend voor boeren-wappies

  1. Tja beste persoon…Ik kom niet uit Brabant dus lees ik die krant niet….En als je mij in het wappie-vak plaatst…..Einde discussie…Van mij geen reactie meer op jouw gezever!

  2. Kijkensaan. Uit de D 66 komt onze barcode man….Al onze(in ieder geval die van mij) comentaren komen gewoon niet door zijn dikke huid binnen. Heeft proppen in zijn oren en is ziende blind. Is hem dan ook niet kwalijk te nemen.

 18. Nee, nee, beste Breukers en nog een paar anderen. Ik raak jullie wel he.
  Ik schop niet tegen tegen van alles en iedereen aan.
  Maar ik heb een hartgrondige hekel aan mensen die lijden aan pseudologia phantastica, danwel die evt. aangedaan zijn met een lichtere vorm daarvan en aldus voortdurend halve waarheden blijven vertellen.
  En in ieder geval is het dit laatste, wat hier voortdurend plaatsvindt.
  Daarnaast heb ik inderdaad problemen met mensen die in deze tijd rel-schoppend en t.o.v. buitenstaanders met veel overlast gepaard gaande botte “actie’s” hun zin proberen door te drijven, wat toch niet gaat lukken. Gelukkig voor mij, zijn er heeel veeel mensen die dat niet doen.
  Je kunt veel beter je energie steken in overleg met de regering om er samen uit te komen.
  Ik zou het wel weten. Laat jullie jezelf toch niet gebruiken als verdienmodel voor o.a. de voerbedrijven en de Rabobank die miljarden winst maakt ook over jullie rug (35 miljard uitstaand vermogen in de agro) Laat je niet opjutten door sommige raddraaiers. En tegen de ouders van de relschoppende jeugd zou ik willen zeggen:”kun je de kinderen niet wat zinvollers laten doen op de boerderij, i.p.v. ze met een trekker van een paar ton op pad te laten gaan om de boel op stelten te zetten”? Zonde van de tijd die het lagere openbaar bestuur en de politie in deze tijd er allemaal in moeten steken.
  Wind je verder niet op over mij, want ik doe dat in werkelijkheid ook niet over jullie.

  1. En weer kom je niet verder dan het hebben over de reacties van de agrosector op datgene wat ze ons vanuit Den Haag (en vlak Brussel niet uit)door de strot willen duwen. Gezien mijn leeftijd zou ik me nergens meer over hoeven opwinden. Echter sommige “streepjes en zo” kan ik niet weerstaan.

  2. Barcodestreep…Jij weet niets,maar dan ook Helemaal niets van wat zich afspeelt in menig boerengezin!!!!Dus pas op met je uitspraken . Respect voir de sector is bij jou niet te zoeken.Maar niogmaals… pas op, je weet echt niet wat gaande is op menig boerenerf.

  3. O.k. dan gaan we even nadenken..Wij worden vedwongen te verduurzamen. Dus reduceren we onze productie met pakweg 40%. Als we, zoals Rutte en co roeptoeteren,willen blijven verdienen dan zal ons NL product in de supers aanzienlijk duurder worden…De kipfileetjes ,karbonaatjes en de zuivel uit Argentinië ,of van waar dan ook, zal er kekker van profiteren..En wij……prijzen ons lekker uit de markt. Rutte en co zal ons niet (heel misschien even) compenseren en de consument is (terecht) ook niet gek. Daar staan we dan ….,duurzaam, naar de kloten te gaan. En dan krijgt Den Haag de resterende boerengrond vanzelf ……Open je ogen!

 19. Welnee Kraats.
  Niet alleen agiterende relschoppers mogen hier reageren, maar ook mensen met een normaal gezond verstand hoor.

 20. Hé redactie, kan die flapdrol met die onduidelijke naam (b0c39763-4a80-43a7-b084-35bac7fbd0f5) niet geweerd worden met al zijn vervuiling ?

  1. Laat hem toch .
   Dameeste antwoorden zijn niet veel slimmer.
   Van een standpunt kan ik best wel in meegaan en dat is dat de boeren opgehist worden .
   1) we hebben een groot probleem met stikstof
   2) Daar moet een oplossing voor komen
   3) de regering heeft er 25 miljard voor uitgetrokken .
   4) de meeste maatregelen hebben meer negatieve gevolgen voor de periferie als voor de boeren.
   5) toch wordt voor er invulling aan gegeven wordt. het al door de boeren onderleiding
   Van AGRIFA/ LTO/ FDF .ect .ect van tafel geveegd.
   6) de organisatie van demonstratie.s kost bakken met geld ( wie financiert dat)
   En trekt achter de schermen aan de touwtjes???
   De periferie ziet het liefst varkens bedrijven 15.000 stuks + en melkvee bedrijven als van Bakel 3000 melkkoeien die inmiddels grond verkocht heeft om uit te kunnen breiden .
   Iedereen moet bij zichzelf afvragen wil ik dat wel .
   Of sta ik te demonstreren VOOR mijn eigen ONDERGANG .

  2. breukink waarom koopt de overheid de ammoniak rechten niet op dan? Er staat genoeg te koop overheid heeft er geen interesse in dus is stikstof wel een probleem?

  3. Het valt onderhand wel op dat onze barcodestreepjes man niks te zeggen weet aangaand de stof waar het zich in dit forum over gaat. Hij kan/weet alleen alles over de demonstratie’s en heeft schijnbaar een mega grote mensenkennis…Alleen….Hij durft niet uit z’n schulp te komen..Zielig persoon…wel afgeven op iedereen hier en zelf ondergedoken blijven . “streepjesman”,kan me bijna niet voorstellen dat je trots bent op je zelf!!

  4. Beste Kraats duidelijk is dat je tegenstrijdige reacties, welke je niet verwelkomt, als vervuiling aanmerkt, maar dit platform is om een discussie te voeren dit kun je niet alleen met voorstanders dat (b0c39763-4a80-43a7-b084-35bac7fbd0f5) bepaalde boeren als relschoppers aanmerkt acht ik wel begrijpelijk ook ik vind bepaalde acties enkel relschoppen en crimineel. Overigens ook jij zult onderhand wel door hebben dat dit zogenaamde boerenprotest allang niet meer gaat over het terugdringen van de stikstofuitstoot.
   Ook wil ik je even aan herinneren dat de tweede kamer dit stikstofbesluit met 107 stemmen voor heeft aangenomen. Minister van der Wal doet dus wat ze moet doen.
   En je hoeft niet te reageren we leven nog steeds in een democratie en dat wil ik graag zo houden.

 21. Als de overheid de familie van jouke omgepraat heeft om geen aangifte te doen , moet de politie ook wat soepeler omgaan met boeren die over de streep gaan. Gericht op boeren schieten is toch veel erger dan wat op een vrachtwagen schrijven?

  1. Mijn gevoel zegt, dat de heer Rutte zijn telefoon weer gebruikt heeft.

 22. Beste mensen het grootste probleem is dat het televisie nieuws, nu.nl en bijna alle kranten door de d66 redactie en d66 medewerkers moet worden goedgekeurd, lesstof op school is ook d66 propaganda. alleen al bijna 100% van de schrijvers en genodigden op tv krijgen een podium als ze maar de d66 politiek uitkramen. De bevolking word voorgelogen en gehersenspoeld.

 23. Hier reageert “Gideon van Meijeren “ niet op want ja dat is niet verzonnen en geen spelt tussen te krijgen.

 24. EVEN EEN PAAR WEETJES WAT BEVREEMD IS DAT WE IN 1950 10 MILJOEN IN WONERS HADDEN EN 70 JAAR LATER 17.4 MILJ
  IN 1950 1.57 MILJOEN KOEIEN NU 70 JAAR LATER1.6 MILJOEN DUS BIJNA EVEN VEEL
  IN 1950 REDEN ER 140000 AUTOS NU 9.9 MILJOEN
  IN 1950 STAPTEN 350000 MENSEN OP SCHIPHOL IN VLIEGTUIGNU 70 JAAR LATER 58.2 MILJOENIN …1950 NIETS AAN DEHAND MET NATUUR
  NU PRATEN ZE OVER CODE ROOD VOOR DE NATUUR
  EN DAN HEBBEN WE HET NOG NIET OVER DE INDUSTRIE
  EN DAN GEVEN ZE DE BOEREN DE SCHULD ??????

 25. “FVD steunt aangekondigde boerenacties”
  Soort zoekt soort, complotdenkers sluiten zich aan cq. slaan de handen ineen
  FvD is tegen Europesche bemoeienis (heel goed voor de boerenexport naar de ons omringende EU lidstaten)
  Ze steunen- hebben ook sympathie voor Rusland in hun barbaarse oorlog tegen Oekraine
  Op zo’n bondgenoot mogen NL-boeren met hun oneigenlijk trekkergebruik echt wel trots zijn (!?)
  Man,man waarin zijn we in dit land verzeild geraakt.
  Gelukkig hebben we een goede regering, goede en betrouwbare autoriteiten die belast zijn met de opsporing van strafbare feiten incl. een zeer betrouwbaar politie apparaat. Hulde daarvoor

  1. Uw woordgebruik doet mij denken aan de heer Gideon van Meijeren. In dat geval kunt ook gerust onder uw eigen naam reageren. Zo moeilijk zijn we hier niet.

  2. Beste streepjesman.. Dat je afgeeft op de FvD. Prima. Maar wie geeft JOU het recht om iedere actievoerder daarmee te vergelijken. De politie ging nog niet zo heel lang geleden met hun complete wagenpark de snelweg met de bijbehorende opstoppingen op voor enkele % loonsverhoging. Ik vraag mij onderhand echt af of jij wel van deze planeet bent. Je hoeft het echt niet met de agrobussines eens te zijn. Jouw reactie’s komen uit een zeer gefrustreerd brein. Ik wens je beterschap… Zielige man…

  3. Beste lange naam. De FvD steunt boeren acties en jij suggerreerd nu dat de boeren ook op FvD zullenn stemmen, ik denk het niet want de boeren weten donders goed dat Europa voor hen niet alleen komer en kwel is. Dat er nu enkele Nederlanders zijn die de voedselzekerheid wensen af te schaffen en naast grondstoffen, medische hulpmiddelen ook voedsel beschouwen als brood nodig, doch graag zo goedkoop mogelijk importeren. Dat dit betekent een complete afhankelijkheid van buitenlandse krachten ontgaat hen nog steeds. Boeren weten dat deze denkwijze tot ongekende risico’s leidt voor ons land en daarom verzetten ze zich met hand en tand tegen onderhandelingen met de mede auteur van dit onzlninge en levensgevaarlijke plan. Al onze parlementariers van de afgelopen decennia hebben door hun Natura 2000 bril deze gevaren niet zien aankomen en wensen deze fout nu door te druklken in plaats van tot bezinning te komen en het plan ter discussie te stellin in Brussel. Nexit is niet wenselijk, maar komt op deze wijze steeds dichterbij via de stembus. Zouden onze politici net zo dom zijn als Poetin en door hun gedrag dat krijgen wat ze echt niet willen en ook niet wenselijk achten?

  4. Nou ik heb weinig vertrouwen in de meeste waar u veel vertrouwen in heeft . en dat hele FVD verhaal van u raakt kant nog wal . Deze zijn net als de meeste beroeps politici bij de categorie zieltjes winnen om zelf macht en status te verwerven . Ze hebben groot gelijk dat ze dat proberen . Maar de boeren weten wel beter . De boeren hebben jaren op zogenaamde degelijke partijen gestemd . Deze laten de boeren nu voor grootdeel ook in de steek . Zijn ook van die betrouwbare figuren geweest . Nu zullen andere dat gat op willen vullen met onder andere deze partij . Maar moet toe geven dat zij wel over de gevolgen nagedacht hebben. En daar kernen van waarheid in zitten . En als alle ontwikkelingen nu doorgaan met alle prijs verhogingen ,afgebroken gezondheidszorg , het lakse afwerken van foute zaken van overheidsdiensten enz. Zij de vruchten zullen plukken van uw betrouwbare autoriteiten . Waar we dan waarschijnlijk ook niet blij van worden maar veel mensen uit ongenoegen afscheid hebben genomen van de gevestigde orde . Die op dit moment beetje begint te lijken op soort dictatuur . Elke stapje en wissewasje moet op papier verantwoord worden . En dat gaat zover dat niemand niemand meer vertrouwd . Verder keur ik geweld af . En de strafbare feiten waar u op wijst bij de boeren ook . Dit indien ze werkelijk ook gebeurt zijn is straffen in mijn ogen terecht Maar voetbal geweld vinden we normaal geworden zijn we aan gewend . Van boeren zijn we dat niet gewend . Normaal vreedzaam volk .

  5. Een ding is zeker en een bewezen feit FvD is één van de 2 partijen die de inval van Rusland in de Oekraïne niet heeft veroordeeld ook bewezen is dat FvD gelden uit Rusland ontvangt. Dat Thierry Baudett en Mark van den Oever als een verliefd stel met elkaar omgaan is voor iedereen die de ogen los heeft duidelijk.
   Bovenstaande neemt niet weg dat een ieder die dat wil zich mag laten vertegenwoordigen door FDF en ook kun je niemand het recht ontzeggen om op het FvD te stemmen overigens ook niet om op D66 te stemmen. Maar waar maak je je druk over door het niet voldoen aan de KRW raken we mogelijk dit jaar maar zeker volgend jaar de derogatie kwijt dat alleen gaat al zorgen voor een enorme stikstofreductie.
   En heren agrariërs de wereld is er niet voor jullie alleen als je dat gegeven nu is accepteert dan kan er inhoudelijk best een goed gesprek gevoerd worden.

 26. Dat heeft Willem Woelders goed in de gaten, dat hij belazerd wordt door die voorman van die trekkertuig club.
  Die voorman van dat tuig weet van de hoed en de rand.
  Heel herkenbare werkwijze voor het lagere soort boer, liegen kunnen ze zo goed dat ze hun eigen leugens geloven.
  Dit is wel een kleine minderheid hoor, onder boeren.
  Zo is ook dat trekkertuig een kleine minderheid

 27. Jawel, het doet me goed dat er toch niet helemaal met 2 maten gemeten wordt.
  Ook gewelddadige boze boeren worden vervolgd voor misdrijven.
  En dat is ook goed om te zien.
  U wordt boos op mij, u maakt verwijten en verwensingen,en probeert mij te intimideren omdat ik anders waarneem dan u waardoor ik mij een andere mening heb gevormd, dan wat deze volgens uw norm zou mogen zijn. U zou best iedereen uw gelijkgezinde willen maken?
  Ik zeg u, dat oproerkraaiers het land op zijn kop proberen te zetten.
  Dat hoort niet.
  Het is voor de goedwillenden een geruststelling dat de overheid toch op passende wijze ingrijpt.
  En daar verdienen de verantwoordelijke functionarissen alle lof voor.

  1. Tja, zonder de politie zou de overheid niet in staat zijn om zijn misdrijven uit te voeren. Rutte was gisteren te zien in een clip op SKY News Australia waarin hij het WEF toespreekt over zijn plannen voor de Nederlandse Landbouw. Als het Rutte lukt om de boeren van hun land af te zetten dan loop jij in de stad het risico om uit je huis gezet te worden omdat er een boomkikker in de straat is gezien.

 28. Noordam kan ook opgepakt worden voor opruierij.
  advies: verkoop geen onzin
  Die beoogd “bedrijfsopvolger” uit Strijensas (of zoiets) mag eerst 160 uur werkervaring elders op gaan doen en die 2 rellende boeren uit Kootwijkerbroek hoeven de komende 2 weken ook niet zelf te melken.
  Hulde voor de voorzitter College PG’s Gerrit van der Burg en Korpschef Willem Woelders van de nationale politie. Erudiete en doortastende autoriteiten, waarbij de opsporing van strafbare feiten en vervolging van criminelen in goede handen is
  Dat geeft rechtgeaarde Nederlanders vertrouwen en een goed gevoel.

  1. Het vernielen en de hulpverleners dwarsbomen is alleen toegestaan bij voetbalrellen en antivaxers demonstratie’s. Barcode …….. (vul zelf maar in). Wat speelt er toch in dat nare kopje van jou dat je hier steeds je gram komt halen? En o zo stoer met je cijfertjes en lettertjes. Als ik het goed inschat heb jij geen grote tafel nodig als je met je vrienden aan rafel zit…Azijnpisser

 29. Het is simpel, duizenden boeren moeten op zijn minst halveren, die hebben geen van allen bestaand mogelijkheden meer, veestapel niks waard grond alleen aan de overheid aanbieden hypotheek en leningen niet meer kunnen betalen want die hulp van de overheid dat kennen we! Voorbeelden genoeg! En toch in gesprek??? Nederland plat als ze niet met een concreet plan komen

 30. Een bemiddelaar welke alles moet uitleggen aan de landbouwsector? Alsof wij niet van deze wereld zijn.
  Beter om Den Haag te bewegen tot zelfonderzoek. Totaal los van de klei, het veen en zand.
  A Hooijer

 31. Beste boerderij redactie,
  U meet ook met 2 maten.
  Het interview met advocaat Benedicte Ficq staat nu het ANP te lezen.
  Het is veel uitgebreider dan hetgeen u publiceert.
  Zou u het volledige verhaal willen publiceren? en niet slecht datgeen waarmee u honing smeert om de bekken van die boeren terroristen. (Ficq spreekt over terreur, dus dan zijn die boeren terroristen, lijkt me)
  Om die boeren niet voor de gek te houden, zou objectieve en complete verslaggeving beter zijn voor de openbare orde in dit land.

  1. Waarom reageer je dan nog steeds in deze blog. Geil op boeren wellicht. Tjonge jonge. Zielig persoon! Vertoon je naam of verdwijn!!!

  2. Kom dan eens met goed onderbouwde tegen argumenten ipv steeds je gal te spuien over het niet tielaatbaar gedrag van de boeren. En dan bedoel ik niet Den Haag napraten. Tot nu toe geb je nog niet anders gedaan dan je gal spuien. Toch iets fout gegaan in de loop van je carriaire

  3. Wat Mark vd Oever is voor de boeren is Ficq voor jou bocje! Ieder zijn meug! Je mening hier spuwen is zinloos , ga naar je joop .

  4. .Hoogste tijd dat de boeren de grote linkse dagbladen en het mdiapark in Hilversum een paar weken plat leggen tot dat ze het nieuws wel goed verspreiden

Beheer
WP Admin