Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van schoffelmachines, inclusief sectiebesturing en camerabeelden, te tonen op één scherm. - Foto: Lemken MechanisatieNieuws

Lemken-camerabesturing via software op één Isobus-terminal

Tot nu toe waren gebruikers van een schoffelmachine met camerabesturing en section control afhankelijk van twee Isobus-terminals. Met de software iQblue Weeder is machinefabrikant Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine, inclusief sectiebesturing en camerabeelden, op één scherm weer te geven.

Lemken heeft via software iQblue Weeder een Isobus-terminal voor de sectiebesturing en een terminal voor de camerabeelden en de instellingen van de schoffelmachine verenigd op de CCI 800- en 1200-terminal. Volgens de fabrikant resulteert dit in een voordelige, praktische en overzichtelijke oplossing voor gebruikers van een camera-correctiesysteem op schoffelmachines.

Bedienen via CCI of joystick van trekker

Het Isobus-systeem registreert de positie van het werktuig en de snelheid van de trekker. Bediening is ook mogelijk via de joystick van de CCI of van de trekker. Daarnaast is het systeem voorbereid voor HighSpeed Isobus. Voor de overdracht van de videobeelden met informatie van de camera wordt gebruikgemaakt van de ISO 17215-standaardinterface via ethernet.

Machine-updates ‘over-the-air’

Volgens Lemken profiteert de gebruiker daarnaast van automatische machine-updates ‘over-the-air’, zodat de machine altijd op de meest actuele software draait. Wat betreft onderhoud en foutoplossingen zijn de instellingen op afstand aan te passen. Zo kun je eventuele problemen snel verhelpen. De nieuwe instellingen zijn vervolgens meteen zichtbaar op het camerabeeld, zodat je deze kunt controleren en alsnog kunt aanpassen.

 

Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin