Volgens Lemken is er wereldwijd een grote vraag naar schoffelapparatuur en daarom is een nieuwe fabriek nodig. Links staat Nicola Lemken en rechts Anthony van der Ley. - Foto: Lemken. MechanisatieNieuws

Lemken bouwt nieuwe fabriek in Dinteloord

De Duitse machinebouwer Lemken investeert € 18 miljoen om een nieuwe productielocatie te bouwen in het Noord-Brabantse Dinteloord, in de regio van de huidige vestiging in Stad aan ’t Haringvliet (Z.-H.). In die nieuwe fabriek gaat Lemken Steketee-schoffels bouwen.

Volgens Lemken is de nieuwe productielocatie nodig om aan de grote wereldwijde vraag naar (camera-gestuurde) schoffelapparatuur te voldoen. Volgens de planning is de nieuwe fabriek eind 2023 open en biedt het plaats aan tenminste 30 extra medewerkers.

Ook productontwikkeling

Anthony van der Ley, CEO van Lemken, schrijft: “Bij Lemken geloven we dat de landbouw voorlopig niet zonder chemie kan, maar we denken dat het wel met minder en preciezer kan. Daarom hebben we in 2018 Steketee gekocht en geven we vol gas in de verkoop, productie en ontwikkeling van de Steketee-machines. Inmiddels groeien we op de huidige locatie zo snel uit ons jasje, dat we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe locatie, waar we onze ambities waar kunnen maken. Ook is er besloten om extra te investeren in productontwikkeling om de unieke en innovatieve positie van Lemken en Steketee nog verder uit te breiden. Het toepassen van kunstmatige intelligentie op onze werktuigen is daar een mooi voorbeeld van”.

Beheer
WP Admin