Premium
Als de landbouw massaal aan de robotisering gaat, zal volgens Hans van Riel leiden tot minder inzet van seizoensarbeiders. - Foto: Lex Salverda AlgemeenOpinie

‘Landschap met alleen robots wordt saai’

Reacties

  1. In een stedelijk gebied is veel behoefte aan gewoon werkvolk zoals in de afval verwerking, bouw en onderhoud, distributie en pakketservice enz enz . Eén ha stad biedt meer werkgelegenheid dan één ha landbouwgrond.

  2. @armer. In jouw vraag ligt het antwoord al besloten. Maar de volgende vraag ¨Ẅat doen we met de werklozen die door de robotisering zullen ontstaan?¨ veel van deze mensen zullen niet de mogelijkheid hebben om elders werk te vinden, hen ontbreekt het aan de kennis en kunde om de door deze robotisering ontstane banen te vervullen.

  3. Wat zou goedkoper zijn: robots op dure nederlandse grond of dezelfde robots op goedkope gronden elders in europa? De vraag stellen is hem beantwoorden. Er komen niet veel robots op de nederlandse gronden want nederland wordt één park voor de vele stedelingen. Ga naar de regio parijs met zijn kleine 20 miljoen bewoners en zie hoe dat er uit ziet. Dat is de toekomst van nederland. Duizenden vrachtwagens per dag rijden naar rungis om de winkels vol te houden. Ook dat komt eraan voor nederland.

Beheer
WP Admin