Rik Grashoff (GroenLinks). - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Landbouwwoordvoerder Grashoff (GroenLinks) weg om verzwegen affaire

Landbouwwoordvoerder Rik Grashoff (57) van GroenLinks verlaat de Tweede Kamer.

Hij stelt zijn zetel ter beschikking nadat fractieleider Jesse Klaver heeft geconstateerd dat Grashoff en partijvoorzitter Marjolein Meijer niet de volledige waarheid op tafel hebben gelegd over hun relatie, die vorige week naar buiten kwam.

Vorige week leek het nog dat de kwestie zou worden afgedaan met een reprimande. Dinsdag 5 juni bleek echter dat de relatie eerder is ontstaan dan de twee vertelden. De relatie is problematisch omdat voorzitter Meijer een rol speelde bij de vaststelling van de kandidatenlijst van de Tweede Kamer, waar Rik Grashoff op de 5de plaats stond.
Artikel gaat verder onder de foto

Rik Grashoff (GroenLinks). - Foto: ANP

Rik Grashoff (GroenLinks). – Foto: ANP

Grashoff sinds 2015 landbouwwoordvoerder

Fractieleider Klaver heeft in een mededeling aan de GroenLinks-leden het vertrek van Grashoff en Meijer bekendgemaakt. Hij stelt dat hij ervan uitging dat Grashoff en Meijer alles hadden verteld. “Als vervolgens blijkt dat niet de volledige waarheid op tafel is gekomen (…) dan is het vertrouwen beschaamd.”

Grashoff zat van 2010 tot 2012 in de Tweede Kamer. In 2015 keerde hij terug. Hij is sinds 2015 landbouwwoordvoerder. Wie hem als woordvoerder opvolgt, is nog niet bekend.

Beheer
WP Admin