Premium
Bodem bewerken in de buurt van Godlinze in de provincie Groningen. Foto: Koos van der Spek AlgemeenColumn

‘Landbouwvrijstelling voor boeren blijft’

Reacties

    1. De producent zou dan 21% moeten berekenen aan slachterij en moet deze btw afdragen aan de belastingdienst. De slachterij kan deze btw weer terugvragen bij de belastingdienst. Wat schiet de belastingdienst daar dan netto mee op als de btw op vlees 9% blijft?

    1. Dit klopt dus volgens G. J. Peters niet. Blijkbaar is het nieuwe systeem niet voor iedereen eenvoudig te begrijpen.

  1. De eindgebruiker ( consument) betaalt de btw, de schakels ervoor betalen ook maar die krijgen de btw terug (tenzij nog in de landbouwregeling). Vlees wordt gewoon duurder en dat is de bedoeling. Linkse deugers willen duurder vlees om het verbruik te verminderen. Vlees wordt een luxeproduct, onbetaalbaar voor de mensen met een kleine beurs. En het wordt nog veel erger door die welzijnseisen die gaan komen. Tenzij mercosur doorgaat want dan komt er veel vlees uit verre zuid amerikaanse landen. Wat vinden die Nederlandse deugers trouwens van mercosur?

  2. Vreemd dat Abab dan onlangs nog schrijft dat veehouders vanaf 1 januari 21% btw in rekening moeten brengen bij verkoop van o.a. slachtvee.

    1. Denk dat de btw verhoging nog veel meer negatief effect zal hebben dan afschaffen van de landbouwvrijstelling. Gaat die btw-verhoging nu wel of niet door per 1 januari?

    2. Duurder vlees leidt tot minder vraag en dus ook nadelig voor de producent. De Slagers etc in de grensstreek gaan het moeilijker krijgen. In Dld en België is de btw veel lager.