Premium
Bleker: Nederland heeft een geweldige zuivelketen. - Foto: Jan Willem van der Vliet AlgemeenOpinie

‘Landbouwbeleid moet radicaal anders na Oekraïnecrisis’

Reacties

 1. Hoe vervelend voor de mensen uit Oekraine ook, maar het kan met de aanvoer van grondstoffen (granen, kunstmest, energie) naar Europa voorlopig niet schaars genoeg zijn en blijven om die links-groene-milieu-terroristen EN alle nalopers uit de stad tot inzicht te laten komen dat het voorbij is met die linkse-milieu-hobby’s en boertje-pesten.
  Er moet gewoon eten komen. De Hedwichpolder en de Noordwaard (Biesbosch) omvormen van super landbouwgrond naar natuur… Totaal dwaas. We worden gegijzeld door Natura-2000 gebiedjes en hun ambtenaren.
  Nee de oplossing zo simpel als effectief; de Markerwaard leeg pompen en uitgeven voor landbouwgrond, in alle uiterwaarden weer gewoon vee weiden, de bemestingsnormen weer afstellen op de gewasbehoefte …
  Wordt wakker en zegt het voort !!

 2. Bleeker je analyzes aan het eind zijn belangrijke items. Helaas heeft de Europese politiek in het conflict Poetin Oekraine totaal gefaald en dat al vele decennia, onz ambasadeur in Rusland eind vorige eeuw, Baron De Vos van Steenwijk heeft de toenmalige premier Dhr., Kok hiervoor gewaarschuwd. Wat deed de politiek in Den Haag en Brussel, Rusland ontwikkelen en handelskanalen opzetten met oogkleppen op zodat ze de echte Putin niet zagen. Tot uren voor de inval, dachten de heren politici dat de Russen een oefening hielden en daarna inpakken en huiswaards. Helaas het liep anders en nu moeten de Oekrainers onze Democratie verdedigen en wij verwachten een bedankje voor het opvangen van vluchtelingen. Maar erger onze Dierenvrienden en Natuurlover waren de winnaars tijdens de gemeenteraadverkiezingen. Het ergste hiervan is, dat de dames en heren nu de uitslgen van de raadsverkeizingen op de kamerzetels gaan leggen en zeggen; De verhoudingen zijn toaal anders geworden, wil de regering daar maar even rekening mee houden” zij zullen al;s de storm uit het oosten is over getrokken weer overgaan tot d erde van de dag of moet ik zeggen gisteren, Waarbij voedselzekerheid geen issieu meer zal zijn voor de verwende stedelingen (elite).

 3. De boeren moeten oppassen dat politiek en periferie de landbouwproductie niet teveel willen opvoeren. Tekorten zijn goed voor de boeren, ook in gebieden waar tijdelijk flinke tekorten zijn. Die gebieden moeten we helpen door onze voorraden te verkleinen en daar naar toe te brengen. Trap niet in de val van overschotten en weer jarenlange lage prijzen voor landbouwproducten.

  1. Precies farmerbn, een gecreëerde ‘volle buikjes toeslag’ bestemd voor de minder bedeelden in deze wereld!

Beheer
WP Admin