Ondernemers met omzetverlies van meer dan 30% kunnen zich tot en met 26 oktober 17.00 uur melden voor de laatste ronde van de regeling. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Laatste ronde coronasteunregeling TVL geopend

Ondernemers kunnen zich sinds dinsdag 31 augustus melden voor de laatste ronde van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), ingesteld vanwege corona.

Het gaat om de TVL-regeling voor het derde kwartaal. Via de website van RVO kunnen ondernemers een aanvraag doen bij een minimaal omzetverlies van 30% en minimaal € 1.500 vaste lasten per kwartaal (geen werkelijke vaste lasten). Het minimum subsidiebedrag is € 1.500.

Geen TVl-regeling vierde kwartaal

De overheid heeft laten weten dat er geen TVL-regeling komt voor het vierde kwartaal. Het kabinet vindt dat het doorgaan met steunmaatregelen nu de economie weer volop draait, ‘het economisch herstel in de weg zou zitten’. Daarom stopt het kabinet per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die waren ingesteld vanwege de coronacrisis. Naast de TVL betekent dit ook het einde van bijvoorbeeld de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW).

Aanmelden tot 26 oktober

Voor het derde kwartaal is de TVL-regeling nog wel opengesteld. Ondernemers met omzetverlies van meer dan 30% kunnen zich tot en met 26 oktober 17.00 uur melden voor de laatste ronde van de regeling. Voor de land- en tuinbouwsector blijft er een opslag voor speciale kosten voor het in leven houden van dieren en gewassen.

Het subsidiepercentage is 100%. Ondernemers kunnen weer kiezen tussen twee referentieperioden: het derde kwartaal van 2019 of het derde kwartaal van 2020.

Agrarische sector vijfde ontvanger van TVL-steun

De agrarische sector is na de horeca, groot- en detailhandel, cultuur en sportsector en de verhuursector de vijfde ontvanger van TVL-steun, volgens de tot zover toegekende aanvragen. Vanuit de landbouw, bosbouw en visserij zijn tot half augustus 10.808 aanvragen ingediend, blijkt uit recent overzicht van RVO. 8.170 aanvragen zijn toegekend, met een totale waarde van € 248.360.758.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Beheer
WP Admin