Premium
Foto: Flip Franssen AlgemeenAchtergrond

Laatste restjes N en P blijven nog zitten in rioolwater

Reacties

  1. Natuurgronden hebben hun stikstofuitspoeling grotendeels door landbouw, dus die mag er wel bij worden geteld. Natuurgebieden hebben van zichzelf geen noemenswaardige uitspoeling
    Bomen en struiken filteren de lucht (natte en droge depositie). Met regen spoelt dat van het blad de bodem in en komt zo in het water terecht. Bij deze de nuance op de nuance.

    Vraag: waarom zijn alle reacties vanuit de landbouw zo doortrokken met het verwijzen naar anderen? Ook daar wordt toch volop druk op gezet? Als de overheid dat niet doet dan zorgt de MOB daar wel voor, die richten hun pijlen niet specifiek op landbouw maar op alles wat vervuilend is.

  2. Johan Oppewal U schrijft dat de helft van de uitspoeling in het oppervlaktewater door de landbouw komt. in de publicatie van het CBS staat dat de Natuurgronden ook zijn opgeteld bij het aandeel van de landbouw. Dat betekent dat het het percentage niet volledig aan de landbouw toe te wijzen is. Dat is wel een nuance die benoemd mag worden.
    TIP: Zoek eens uit wat de belasting is op het oppervlaktewater van een hectare bebouwing en landbouwgrond. En zet dat eens naast elkaar.

Beheer
WP Admin