Premium
Kuikenbroeder en consultant Tiny Janssen pleit voor een kennisforum met een toekomstvisie. - Foto: Van Assendelft Fotografie PluimveeInterview

Kuikenbroeder: ‘Waar begin je aan, denk ik bij opvolgers’

Reacties

 1. Handelsverdragen zijn opgezet dmv ‘ruilhandel’. Buitenlanden gaan akkoord met het afnemen van Nederlandse agrarische kennis en technologie met als voorwaarde dat Nederland ook producten uit die Buitenlanden toelaat en afneemt.

 2. Maas, volgens mij snap je het nog niet. Als jij de prijs bepaalt en retail vindt dat te hoog (omdat ze uit Turkije of Oekraïne goedkoper kunnen krijgen) laten ze jou gewoon ff 3 weken bungelen. En omdat je MOET leveren en weer nieuwe kuikens krijgt (en rekeningen betalen) is er weinig te kiezen.
  En Van Eert lacht zich kapot; hij ‘ onderhandelt’ liever met 22 leveranciers dan met 90 …
  Zolang politiek geen verstand meer van landbouw heeft, is er niet veel beters te verwachten.

  1. @Kraats ik begrijp dat heel goed dat het spelletje zo gespeelt wordt alleen het is me te makkelijk op deze manier, zo laat je je ook slachtofferen.
   Hier ligt een taak voor Europa om handelsverdragen en voedselimporten die niet aan onze interne eisen van produceren en consumeren voldoen, te weren van de interne markt. Daarbij behoort ook een stevigere onderhandelings positie voor de boer. Doen we dat niet dan wordt Europa kwetsbaar.

 3. Maas, een segment van de bovenste plank komt ook uit Turkije zoals Tiny Janssen hierboven in `t artikel aangeeft.

  1. @Jopie, dat is een schakel uit de pluimvee keten. Ik heb het over de totale pluimvee keten en de daarbij behorende infrastructuur. Ongeëvenaard vanuit het oogpunt vanuit onder andere kwaliteit duurzaamheid en innovatie.

 4. Tony Janssen spreekt zoals het is. Alleen een ding mis ik in het hele verhaal. De insteek is blijkbaar de retail bepaald, met dat uitgangspunt leg de pluimveesector bij voorbaad het hoofd op het hakblok.Maar dan ook de gehele keten in de pluimveesector. De pluimveesector levert geen bulk product maar een segment van de bovenste plank. En dat maakt het verschil met bulk prijs zetting op de wereldmarkt. De prijs stelling bepaald de pluimvee keten en niet de retailmarkt. Doe je dat niet dan faceer je bij voorbaad de gehele pluimveesector richting de uitgang. De producent bepaald de prijs zetting en niet de afnemer, het moet niet gekker worden.
  Er is geen sector in de wereld die zo innovatief en duurzaam is als de pluimvee sector.Alleen ze hebben een groot probleem ze weten er keer op keer er geen meerwaarde aan te verbinden….Nu nog een rechte rug!

Beheer
WP Admin