KPN sluit buitengebied aan op snel internet AlgemeenNieuws

KPN sluit buitengebied aan op snel internet

KPN wil in verschillende fases zo’n 400.000 huishoudens in buitengebieden voorzien van snel internet. In eerste instantie biedt het telecombedrijf voor 100.000 huishoudens internet via 4G aan, een systeem dat de afgelopen maanden is getest in het Groningse Loppersum.

De volgende 300.000 huishoudens volgen de komende paar jaar.

De komende jaren wordt glasvezel naar andere kleine dorpen uitgebreid. Waar glasvezel niet commercieel verantwoord kan worden uitgerold, wordt het bestaande kopernetwerk verbeterd.

Snel internet noodzakelijk voor boer

Voor boeren is snel internet steeds meer bittere noodzaak; bijvoorbeeld voor software-updates van melkrobots en data-uitwisseling met voerleveranciers. Het gebrek aan opties leidde de laatste jaren al tot tal van initiatieven, waaronder glasvezel-coöperaties.

“Internet is een eerste levensbehoefte geworden en binnen Europa heeft Nederland daarin een unieke positie”, aldus Joost Farwerck, lid van de Raad van Bestuur van KPN. “Dankzij de grootschalige upgrade van het KPN-netwerk kunnen wij volgend jaar 85 procent van Nederland vast internet van meer dan 100 Mbps bieden en zo’n 93 procent boven de 40 Mbps.” Voor in totaal 100.000 huishoudens is vooralsnog geen oplossing.

Bijdrage aan ondernemerschap en groei

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) wijst op het grote belang van dit initiatief voor de economie. “Snel internet draagt bij aan meer ondernemerschap en economische groei. Dit initiatief van KPN voor mobiel breedband draagt bij aan het vergroten van de toegang tot snel internet in dunbevolkte gebieden voor consumenten en bedrijven. Zo kan ook de economie in de regio verder worden aangejaagd.”, aldus Kamp in een officiële reactie.

Beheer
WP Admin