Beeld ter illustratie. Het gaat hier niet om een dier op het desbetreffende bedrijf in dit bericht. - Foto: Canva AlgemeenNieuws

Koeien ernstig verwaarloosd

Op een niet specifiek genoemd adres in Noord-Holland heeft de dierenpolitie ernstig verwaarloosde koeien gevonden.

Sommige dieren stonden tot hun knieën in de mest en de modder en hadden geen tot weinig voer en water. De politie meldde vrijdag dat drie koeien zo ernstig verzwakt en/of ziek waren dat een dierenarts ze ter plekke heeft afgemaakt. Een daarvan lag al tussen kadavers in.

Tussen de andere nog levende koeien lagen zes dode. Zeven koeien zijn in bewaring genomen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en ergens anders ondergebracht. Ook zij zijn ernstig verzwakt.

De NVWA en de politie hebben meerdere processen-verbaal opgemaakt tegen de eigenaren van de dieren. Het onthouden van de nodige zorg aan dieren is een misdrijf, zo stelt de politie.

Reacties

  1. dat de koeien in de modder staan maakt de koeien zelf niets uit, ik heb weleens met een proef mee gedaan. een lange bak van twaalf meter, aan eenzijde langs een verharde weg . andere zijde, een modderpoel. en dan niet teveel koeien uit de bak laten vreten. het maakte de dieren niets uit of ze op het verharde of onverharde stuk aten uit de bak. als de dieren maar voldoende voer, water en droog kunnen liggen. en droog kan bv ook op een zandbank in een natuurlandschap o.a.

Beheer
WP Admin