AkkerbouwAchtergrond

Kleine wereld

De wereld is maar klein in de landbouw. Daar sta ik keer op keer echt versteld van.

Vandaag surfte ik, zoals bijna elke dag, over Boerderij.nl en zag Ad Bal. De naam zei me zo snel niks, maar ik wist dat ik hem eens in levende lijve ontmoet had. Maar waar? En wanneer? Nee, ik kon het niet zo oplepelen, maar het zou me vast wel weer te binnen schieten.

Enkele uren later, terwijl ik voor de zoveelste keer hiermee bezig was, schoot het me te binnen. Ik had Ad Bal eens ontmoet op het vliegveld van Buenos Aires in Argentinië. Hij had daar een reportage op zak over een beurs die ik ook bezocht.

Ik mailde dat naar de chef-redacteur van Boerderij.nl, die mijn mailtje doorzond naar zijn collega Ad Bal. Ik stond verbaasd van de reactie die Ad Bal mij daarop zond. Die man heeft waarlijk een geheugen als een harde schijf! Hij kon de naam van de beurs noemen (ExpoChacra), en wist zelfs de naam nog van het gezelschap waarmee ik toen op pad was.

Bal vermeldde, geheel correct, dat het de officiële verdeler was voor Pauny Zanello-trekkers voor Europa en Centraal-Azië. En dat ik bezig was om daarvoor distributeur te worden in Hongarije. Hij betwijfelde of dat ooit iets geworden was, want hij had nooit meer iets van het merk gehoord aan deze zijde van de oceaan.

Om daarover wat duidelijkheid te verschaffen onderstaande foto’s van de Expo Boedapest van 2005. Die grote cultivator, een souvenirtje zeg maar, heb ik overigens nog steeds naar volle tevredenheid in gebruik. En mijn Fiat F100 die afgelopen week in Boerderij stond, is er eentje van mijn reisgenoot in Argentinië. Ook dat is er een waarmee ik reuze tevreden ben.

Foto’s: Patrick Feliers

Beheer
WP Admin